25n
25N
25N

La Generalitat estén les mesures de protecció contra el coronavirus en tots els jutjats valencians

La Generalitat estén les mesures de protecció contra el coronavirus en tots els jutjats valencians
23/03/2020 -

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, estén aquesta setmana les mesures de protecció contra el coronavirus a tots els jutjats de la Comunitat Valenciana. D’aquesta forma, el departament que dirigeix Gabriela Bravo està duent a terme la instal·lació de mampares fixes i provisionals i repartint guants, màscares i bolígrafs d’un sol ús entre els professionals i usuaris dels tribunals de les tres províncies.

Aquest dilluns ja s’ha procedit a la instal·lació de mampares fixes de cristall en els taulells d’atenció al públic i altres dependències dels jutjats de guàrdia de la seu de Benalúa a Alacant, així com a les ciutats de la Justícia d’Elx, Castelló, Vila-real i València.

Al llarg d’aquesta setmana, a més, es col·locaran aquests elements de protecció en diferents punts dels jutjats d’Alcoi, Dénia, Torrevieja, Villena i Ibi, especialment en els taulells d’atenció al públic i en zones comunes d’acord amb les indicacions dels deganats de cada seu judicial. A la província de València s’instal·laran mampares fixes en els jutjats d’Alzira, Gandia, Llíria, Paterna, Mislata, Torrent i les dues seus d’Ontinyent, mentre que a Castelló, a més d’en la capital, es col·locaran mampares fixes a Vinaròs i Segorbe.

Proteccions provisionals

D’altra banda, la Direcció General de Relacions amb la Justícia, a través del seu Servei d’Infraestructures, ha procedit a la col·locació de proteccions provisionals (pantalles de vinil o plàstic, segons els casos) en altres 51 instàncies judicials on els degans de cada partit judicial el van sol·licitar.

En algunes seus ja es disposaven del material i ha sigut instal·lat pels mateixos serveis de manteniment de cada seu. Aquestes proteccions provisionals s’han instal·lat, preferentment, en les zones de gran afluència de públic com els taulells i finestretes de plantes baixes i, especialment, en aquells situats en els Jutjats de Guàrdia, Registre Civil, Deganats i Jutjats de Violència sobre la Dona.

Aquest tipus de proteccions s’han instal·lat en diferents dependències dels jutjats d’Alacant, Orihuela, Alcoi, Dénia, Elx, Elda, Ibi, Novelda, Sant Vicent, Torrevieja, La Vila Joiosa, València, Alzira, Carlet, Catarroja, Gandia, Llíria, Massamagrell, Moncada, Mislata, Ontinyent, Paterna, Picassent, Quart de Poblet, Requena, Sagunt, Sueca, Torrent, Xàtiva, Castelló, Segorbe, Vila-real, Vinaròs i Nules.

Per a reforçar les mesures de protecció, la Conselleria de Justícia ha instal·lat 300 pals delimitadors per a fitar les zones de més afluència de públic com els registres civils i algunes zones comunes, i recordar així als usuaris la necessitat de mantenir la distància de seguretat.

També s’han repartit més d’un miler de còpies impreses i plastificades de les instruccions de rentada de mans en tots els banys de les seus judicials s’han repartit 3.000 màscares (i s’han encarregat altres 3.000 més), 600 dosificadors de gel desinfectant, més de 60.000 guants d’un sol ús i 51.000 bolígrafs d’un sol ús per als professionals de l’Administració de Justícia.

Finalment, també s’han dut a terme neteges en profunditat amb processos de desinfecció, a més de la Ciutat de la Justícia de València -que va ser desallotjada la setmana passada durant 24 hores després de detectar-se diversos casos de contagi tal com marca el protocol- en les seus judicials d’Alacant, Castelló, Mislata, Catarroja, Sueca, Torrent, la Vila Joiosa i Elx i s’acudirà allí on siga necessària aquesta tasca en coordinació amb les autoritats sanitàries i a petició dels deganats de cada jutjat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 11 =

caixaontinyent
paterna