25n
Orgull
Orgull

La Generalitat exigirà un finançament "just" que acabe amb la "sagnia"

Oltra: “Els valencians estem farts de ser ciutadans de segona”

E.P.

La Generalitat exigirà un finançament "just" que acabe amb la "sagnia"
22/08/2018 -

La Generalitat Valenciana mantindrà la “posició de sempre” en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) d’aquest dimecres, basada en la “reivindicació i exigència d’un sistema de finançament just per als valencians”.

“Som una anomalia democràtica, l’única comunitat autònoma d’Espanya que és pobra, que té una renda per càpita per sota de la mitjana d’Espanya en 11 punts i paguem a comunitats més riques. Eixa sagnia ha d’acabar”, ha indicat la vicepresidenta i portaveu del Consell en declaracions als mitjans en ser preguntada sobre la convocatòria d’aquest òrgan.

Hisenda reuneix a les autonomies en el marc del CPFF, que se celebra en sessió telemàtica, per a tornar a votar la senda d’estabilitat pressupostària que serà aprovada aquest divendres en Consell de Ministres després de ser rebutjada en el Congrés.

Oltra ha incidit en la necessitat del canvi del model perquè el finançament “és el que ens permet tenir educació, sanitat, ajudes a la dependència, a la creació d’ocupació… tot això es paga amb el finançament, diners que arriba als territoris per a garantir els drets de les persones”.

Els valencians estem farts de ser ciutadans de segona, perquè si no hi ha finançament no tenim els mateixos drets que persones que viuen en altres territoris d’Espanya i, que jo sàpia, la qual cosa s’ha de garantir en el conjunt d’Espanya és la igualtat de drets i oportunitats”, ha insistit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =