La Generalitat aprovarà una distància mínima de 700 metres entre salons de joc per a "evitar 'mini les vegas'"

La Generalitat aprovarà una distància mínima de 700 metres entre salons de joc per a "evitar 'mini les vegas'"
16/10/2018 -

El Consell modificarà el reglament de salons recreatius i joc per a incloure una distància mínima de 700 metres entre els establiments, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions tipus ‘mini Las Vegas‘”. L’anterior normativa establia el mínim en 800 metres.

La nova Llei del Joc de la Comunitat Valenciana també imposarà controls d’accés a peu de carrer per a reforçar la prohibició de l’accés de menors en aquests locals, segons ha avançat el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, en la Comissió del Joc de les Corts, informa la Generalitat en un comunicat.

En la sessió d’aquest dimarts, Soler ha presentat les novetats introduïdes en el reglament de salons recreatius i de joc en el marc de les competències del Govern autonòmic. Es tracta de mesures de control encaminades a protegir als ciutadans i de manera especial als col·lectius més vulnerables, com els menors.

El titular d’Hisenda ha assenyalat que l’acumulació de salons a xicoteta distància uns d’uns altres provocaria una concentració d’aquest tipus de locals en determinades zones, la qual cosa “podria pertorbar el benestar de la ciutadania”.

Per açò, les noves modificacions del reglament fixen en 700 metres la distància mínima entre aquests locals, “evitant així la generació de zones que pogueren convertir-se en ‘mini-Las Vegas'”, ha il·lustrat Soler.

En la Comissió del Joc també ha participat la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, i el director general de Tributs i Joc, Eduardo Roca. L’òrgan ha informat favorablement la modificació del reglament de salons recreatius.

L’AUDIÈNCIA NACIONAL VA TOMBAR EL REGLAMENT

Aquesta normativa, aprovada per l’anterior Consell en 2015, fixava la distància mínima entre salons en 800 metres, ampliant així l’anterior limitació, que era de 200 metres.

El decret va ser impugnat als tribunals per una empresa del sector i l’Audiència Nacional li va donar la raó anul·lant el reglament, en considerar que l’anterior Executiu no va justificar adequadament aquesta restricció a l’activitat mercantil, ja que no es va presentar informes per a motivar la limitació a la competència.

Seguidament, el Consell del Botànic va sol·licitar la suspensió de la sentència per a evitar “qualsevol buit legal”, amb el que el reglament aprovat en 2015 manté de moment la seua vigència fins a l’aprovació dels canvis en la normativa valenciana que regula aquests locals.

FENOMEN EN AUGMENT

Sobre aquest tema, el conseller ha advertit que el creixement de l’activitat de les apostes ha sigut quasi exponencial: “Estem davant un fenomen que va en augment i que pot portar amb si un increment de la ludopatia”. Des del Consell, “com a gerents del públic i del benestar social”, aposten per mesures per a controlar i inspeccionar al sector.

Entre elles, Soler ha avançat que la nova Llei del Joc inclou la imposició de controls d’accés a peu de carrer encaminats a reforçar la prohibició de l’accés de menors en locals de joc. “En la nostra mà està establir mecanismes més estrictes per a controlar que es complisca la llei i que els menors no tinguen accés als salons de joc situats a la Comunitat”, ha defensat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × dos =

sagunt a escena 2019
turismo salou