25n
25N
25N

La Generalitat disposa de dos centres especialitzats a l'atenció a dones víctimes d'explotació sexual

La Generalitat disposa de dos centres especialitzats a l'atenció a dones víctimes d'explotació sexual
22/11/2020 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives disposa de dos centres especialitzats en l’atenció a dones víctimes d’explotació sexual, en els quals es dóna un lloc d’acolliment a les dones víctimes de tràfic que necessiten protecció per a “evitar la localització de les xarxes d’explotació i realitzar un procés d’inserció fins a la seua autonomia”.

La vicepresidenta i consellera de l’àrea, Mónica Oltra, ha indicat que la llei Integral contra la violència sobre la dona en l’àmbit de la Comunitat Valenciana “considera l’explotació sexual com una forma de violència de gènere” i, per tant, aquestes situacions “són objecte d’intervenció per part de la Xarxa de Centres Dona en tot el territori de la Comunitat”.

Aquests centres formen part de la Xarxa d’atenció de la Generalitat a víctimes de violència masclista, actuen de manera coordinada amb la resta de centres que la integren i es regeixen pel protocol nacional i autonòmic de tràfic, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Oltra ha assenyalat que l’acolliment residencial que ofereixen “va acompanyat per educadores socials especialitzades en el treball amb víctimes de tràfic, amb un procés socioeducatiu tendent a la seua recuperació i preparació per a la inserció laboral i eixida autònoma del recurs”.

“L’objectiu dels centres és oferir un espai de seguretat i d’acompanyament en el procés de reparació dels diferents aspectes personals i vivencials que s’han vist malmesos a conseqüència de la situació viscuda”, ha afegit.

Així mateix, ha destacat que es treballa per “promoure l’autonomia, la independència i la responsabilitat” perquè cada dona siga “l’autèntica agent del canvi”, amb especial incidència en la inserció i formació laboral com mig adequat per a això.

La vicepresidenta ha assegurat que des de la seua posada en funcionament el juny de 2019 i fins a desembre del passat any s’han atés a un total 16 dones víctimes de tràfic, una d’elles acompanyada d’una persona menor a càrrec seu.

Respecte a l’edat, huit d’elles són menors de 24 anys, altres cinc són menors de 30 i tres, majors de 30 anys. Encara que set d’elles tenen fills i filles, només una va ingressar amb una persona menor a càrrec seu.

AUGMENT DE LES AJUDES

Oltra també ha remarcat que l’any pròxim s’incrementaran les quanties de la renda valenciana d’inclusió per a aquelles dones que es troben en una situació d’explotació sexual fins a equiparar-lo a l’import del salari mínim interprofessional, la qual cosa suposa ampliar la prestació en 300 euros.

A través de la Llei d’acompanyament dels pressupostos es realitzarà una modificació perquè, en el cas de la renda valenciana d’inclusió, el 70% del percentatge de l’SMI establit s’amplie fins al 100% en el cas d’aquestes dones per a “facilitar-los un projecte de vida independent alternatiu que els permeta eixir de la situació d’explotació sexual en la qual viuen i allunyar-se de la xarxa de tràfic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − tres =