25n
25N
25N

La Generalitat digitalitzarà 100.00 pimes de la Comunitat Valenciana

Ximo Puig, que ha participat en el Congrés Congrés Wake Up Spain!, organitzat per l’Espanyol, Invertia i D+I, ha avançat que la Generalitat treballa amb el Ministeri d’Economia en un projecte que aposta pel “desenvolupament sostenible”

La Generalitat digitalitzarà 100.00 pimes de la Comunitat Valenciana
14/04/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que la Generalitat està treballant en la posada en marxa d’un projecte junto con el Ministeri d’Economia que permetrà digitalitzar 100.000 empreses de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en el Congrés Wake Up Spain!, organitzat per l’Espanyol, Invertia i D+I (Disruptors i Innovadors), en el qual ha mantingut una conversa amb el periodista Rafa Navarro.

El cap del Consell ha explicat que el projecte es realitzarà a través de Districte Digital i que ha sigut presentat als fons Next Generation, assegurant que “per a avançar en un desenvolupament sostenible i que garantisca l’estat del benestar hem d’incrementar la competitivitat i de la productivitat en la nostra economia”, i en aquest sentit s’ha referit a l’aposta de la Generalitat per la innovació, a través de l’Agència Valenciana de la Innovació o de Districte Digital, per a fer costat a les xicotetes empreses.

Ximo Puig ha indicat que la Comunitat Valenciana té avantatges competitius, com l’extensió de la xarxa, la qual cosa ha contribuït al fet que en l’últim any s’haja registrat un augment del 20% de les startups, situant a València com la ciutat europea amb més acceleradores per càpita, i la que més empreses d’aquest tipus té a Espanya.

En aquest sentit ha assegurat que es continuarà generant un escenari favorable a la inversió, no sols espanyola sinó també d’empreses europees, com el projecte elaborat amb Finlàndia pel qual més de 200 empreses finlandeses són presents en Districte Digital.

Clima d’estabilitat

En el transcurs de la conversa, el president ha destacat que l’objectiu prioritari del Consell és la superació de la pandèmia i la reactivació econòmica i social, per a això és necessari mantindre la prevenció i augmentar la vacunació, la qual cosa permetrà al mateix temps salvar empreses i salvar ocupació.

Així mateix, ha indicat que tot això ha de realitzar-se en un clima amb la màxima estabilitat possible i ha assenyalat la necessitat de comptar amb una estabilitat política, perquè segons ha dit “els països més avançats del món són els que tenen capacitat de generar institucions fortes que cohesionen el país i generen el millor escenari, no sols per a l’economia sinó per a la vida”, per la qual cosa ha defensat la necessitat d'”accelerar l’assentament institucional i democràtic del nostre país en aquesta dècada d’oportunitats”.

Projectes per valor de 12.000 milions

Respecte als plans Next Generation, Puig ha explicat que atendran la “necessària transformació en profunditat de la nostra economia”, i ha instat a “aprofitar al màxim aquesta dècada d’oportunitats que tenim per davant i continuar apostant per l’aliança entre el públic i el privat”. El president ha assegurat que els sectors presents en la nostra economia, com ara la indústria manufacturera, turisme o l’agricultura, el sector agroalimentari, han d’avançar en una mateixa direcció innovadora.

Així mateix, ha destacat que des de la Generalitat s’està col·laborant amb el sector privat, i ja han sigut presentats als fons europeus projectes per valor del voltant de 12.000 milions d’euros, ja que ha insistit que la capacitat de generar idees i potenciar l’emprenedoria de la Comunitat Valenciana ha de rebre ara el suport econòmic de la Unió Europea.

Entre les principals iniciatives, el president ha destacat la giga factoria de bateries elèctriques, els projectes vinculats a l’hidrogen verd i la transició energètica, o amb la indústria agroalimentària, “així com projectes que permeten no sols renovar el nostre teixit propi sinó també atraure grans empreses multinacionals”, ha manifestat.

Respecte a la giga factoria, Puig ha assegurat que es tracta d’un projecte d’emmagatzematge d’energia que el diferencia de la resta de propostes europees per no estar referenciat únicament al sector de l’automòbil. Així mateix, ha recordat que està liderat per Power Electronics i que conjumina a grans empreses com Stadler, Balearia, Ford i a més d’un gran nombre de petites empreses. I en aquest sentit, ha destacat la importància del procés associatiu atés que el 95% de les prop de 400.000 empreses valencianes són pimes, és a dir que tenen menys de 10 treballadors.

No obstant això, el president ha assenyalat que al marge de les ajudes europees es crearà l’Institut Valencià d’Investigació Element, que es posarà en marxa en els pròxims dies i que es convertirà en un referent internacional en solucions d’emmagatzematge d’energia.

Suport al sector ceràmic

Preguntat pel sector ceràmic, el president ha assegurat que constitueix un sector amb “gran capacitat d’adaptació, d’actualització i d’innovació”, que a més de fabricar els béns ceràmics també produeix tecnologia per a proveir a la resta del sector.

Actualment s’enfronta a dues restes, d’una banda assumir els costos de la descarbonització, que exigeix una transició flexible que possibilite la competitivitat de les nostres empreses i, d’altra banda, la internacionalització, respecte al que ha demandat la intervenció de la Unió Europea per a evitar la competència deslleial en aquest àmbit.

Transformació “disruptiva” de les universitats

Durant la seua intervenció, el president ha advocat per una major integració entre el teixit productiu i el sistema educatiu, tant la formació professional dual com la universitat. Així ha assenyalat la necessitat de produir una transformació “més disruptiva”, així com d’avaluar els resultats d’un sistema universitari en el qual la Generalitat inverteix anualment 1.000 milions d’euros, i d’establir els canvis que siguen necessaris, en el marc general dissenyat pel Govern d’Espanya i respectant l’autonomia universitària.

Corredor mediterrani “vital”

Finalment, respecte al corredor mediterrani, el cap del Consell ha assegurat que no sols és vital per a la Comunitat Valenciana sinó també per a Espanya, no sols per raons mediambientals sinó també econòmiques, ja que actualment al voltant del 50% de totes les exportacions d’Espanya transiten per la xarxa viària de l’arc mediterrani.

“Per això -ha afegit- el desplaçament per ferrocarril al centre d’Europa ens garanteix un augment de la competitivitat des del primer moment, i a pesar que està avançant a bona velocitat, és fonamental la connexió amb els ports i ports secs perquè aquesta xarxa es convertisca en un actiu fonamental per a la nostra indústria, agricultura, o el nostre turisme”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + tres =

museo prehistoria