25n
25N
25N

La Generalitat destina 700.000 euros a projectes de col·legis que promoguen l'activitat física

La Generalitat destina 700.000 euros a projectes de col·legis que promoguen l'activitat física
11/12/2019 -

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha convocat ajudes per import de 700.0000 euros dirigides a centres educatius per a projectes de promoció de l’esport, l’activitat física i la salut (PEAFS) en horari no lectiu i integrats en el projecte educatiu de centre durant el curs 2019-2020.

El projecte PEAFS és el document marc que recull els objectius, les propostes i les activitats per a la promoció de l’activitat física i l’esport que es realitzaran en el centre educatiu o en instal·lacions externes, i donaran coherència a l’acció educativa amb el consens de la comunitat educativa implicada.

Així, la Generalitat destinarà 700.000 euros per a fomentar i impulsar aquestes activitats i la contractació de tècnics qualificats a les escoles i instituts, una subvenció que suposa un 17% més que les ajudes concedides en la passada convocatòria, quan van aconseguir els 600.000 euros.

Els centres interessats poden presentar les seues sol·licituds fins al 15 de gener de 2020 per via telemàtica. Poden demanar les ajudes els centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics que impartisquen Educació Primària i Secundària i que realitzen projectes PEAFS. En concret, Educació destinarà en els centres públics 550.000 euros i per als centres concertats un total de 150.000 euros.

L’objectiu d’aquestes ajudes és implantar i desenvolupar programes d’esport, activitat física i salut per a garantir la formació integral dels joves, ja que des de la Conselleria “s’aposta per la pràctica esportiva com una de les eines més eficaces per al desenvolupament personal i social dels escolars, la millora de la salut, la lluita contra el sedentarisme, la formació en hàbits de vida saludables i l’educació en valors”.

Els centres que resulten beneficiaris de les ajudes seran considerats Centres Educatius Promotors de l’Activitat Física i l’Esport (CEPAFE), un reconeixement que atorga avantatges en els centres com ser beneficiaris d’ajudes i subvencions, el reconeixement de la formació permanent del professorat del centre o la participació en altres programes relacionats amb l’esport com a ‘Aula ciclista’, ‘Esport a l’escola’ o ‘Esport a l’escola +1h EF’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =

lleida 2020
activem alfafar