25n
25N
25N

La Generalitat destina 400.000 contra la violència masclista a dones i xiquetes del Sahel

La Generalitat destina 400.000 contra la violència masclista a dones i xiquetes del Sahel
11/11/2019 -

La Generalitat Valenciana ha destinat 400.000 euros a una nova línia d’ajudes de prevenció i mitigació de la violència sexual i de gènere en dones i població infantil al Sahel, la frontera del Sàhara (Àfrica), per a col·laborar amb tres actuacions específiques.

L’objectiu és la promoció i protecció dels drets dels xiquets i les dones mitjançant l’enfortiment dels serveis especialitzats de prevenció i resposta a la violència als abusos sexuals i la violència sexual i de gènere, així com l’establiment gradual de serveis de prevenció i resposta en àrees recentment alliberades.

Al mateix temps, els projectes al Sahel persegueixen la protecció i educació bàsica als xiquets que són víctimes de formes de violència, maltractament, descuit i explotació o que corren un risc considerable de patir-les, detalla la Generalitat en un comunicat.

En general, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha concedit un total de 3.018.495 euros a 13 entitats que desenvolupen projectes d’acció humanitària d’ajuda a víctimes de desastres naturals i conflictes armats o a poblacions en situació de vulnerabilitat extrema per a 2019.

Dels més de tres milions d’euros, al voltant de 2,6 milions es destinen a finançar deu projectes situats en diversos països en casos de desastres, conflictes armats i població en situació de vulnerabilitat extrema, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

Les iniciatives tracten de garantir la subsistència a les poblacions afectades, protegir els seus drets, defensar la seua dignitat i establir les bases del seu desenvolupament. També desenvolupar actuacions de postemergència encaminades a rehabilitar i reconstruir infraestructures físiques, econòmiques i socials, a més de prevenir la vulnerabilitat de les comunitats víctimes de desastres naturals.

Al seu torn, assistir a refugiats i desplaçats interns per motiu de conflictes armats o de guerres, o de catàstrofes naturals quan la seua situació es prolonga en el temps, i prevenir desastres.

ETAPA BLASCO

Paral·lelament, les ajudes inclouen un total de 77.860 euros corresponents al compromís de reintegrar fons indegudament disposats quan Rafael Blasco va ser conseller de Transparència amb l’anterior govern autonòmic del PP. La Generalitat els ha recuperats durant 2018.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 6 =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna