25n
25N
25N

La Generalitat destaca que alguns sectors comencen a reactivar-se malgrat la pujada de maig

La Generalitat destaca que alguns sectors comencen a reactivar-se malgrat la pujada de maig
02/06/2020 -

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que les dades d’atur de maig revelen que alguns sectors econòmics han començat a reactivar-se, després de l’augment en 575 persones (+0,13%) en la Comunitat fins a 440.517 aturats.

En un comunicat, ha valorat que es tracta d’un increment “sensiblement menor” a la mitjana de l’Estat (+0,69%). “Encara que continuen agreujant lleugerament el dramàtic impacte de la Covid-19, semblen mostrar l’arribada a un cert sostre de destrucció d’ocupació”, ha asseverat.

Nomdedéu veu significatiu que alguns sectors, com la construcció o la indústria, hagen començat a reactivar-se en reduir l’atur, amb una baixada de quasi un 6,7 i un 1% respectivament.

Davant aquesta situació, ha posat l’accent que el servei valencià d’ocupació Labora i la Conselleria d’Economia “continuen fent un esforç sense precedents per a pal·liar l’efecte de l’emergència sanitària i atendre les necessitats dels treballadors”.

Ja s’han pagat 14 milions d’euros de les ajudes de la Generalitat destinades a treballadors autònoms per a compensar el cessament d’activitat o la disminució de la xifra de negoci durant l’estat d’alarma.

El Consell espera que aquest pròxim mes, amb la represa progressiva de totes les activitats econòmiques, “l’ocupació perduda es vaja recuperant i, al mateix temps, siguem capaços d’avançar cap a un model econòmic més verd, social i resilient enfront de les crisis”, ha reivindicat Nomdedéu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 14 =