25n
25N
25N

La Generalitat i Sepides desenvoluparan parcs industrials per a atraure empreses i facilitar el creixement de les companyies valencianes

La Generalitat i Sepides desenvoluparan parcs industrials per a atraure empreses i facilitar el creixement de les companyies valencianes
21/11/2020 -

El president Ximo Puig ha anunciat que la Generalitat desenvoluparà conjuntament amb Sepides, societat estatal per al desenvolupament empresarial, dependent de SEPI, parcs industrials en tota la Comunitat Valenciana.

El president ha explicat, en el marc del Congrés d’Urbanisme Productiu que es ve celebren des d’aquest divendres de manera telemàtica, que el pla de desenvolupament de polígons industrials s’impulsarà a través de l’empresa Parc Sagunt, participada al 50% per la Generalitat i Sepides, l’objecte social del qual s’ampliarà per a poder escometre projectes més enllà de Parc Sagunt I i II.

“En aquest moment, i pensant ja en la recuperació econòmica, és fonamental preparar sòl industrial de qualitat perquè aquelles empreses o iniciatives que són fonamentals per a l’ocupació es puguen instal·lar en la nostra Comunitat”, ha explicat el president.

Segons Ximo Puig, “aprofitarem l’empresa constituïda per a construir Parc Sagunt, en la qual ja participem al 50% la Generalitat i Sepides, per a, després de l’èxit de Parc Sagunt I i de continuar impulsant Parc Sagunt II, a través d’aquesta societat, fer parcs industrials en tota la Comunitat Valenciana”.

“L’objectiu és generar sòl industrial en tot el territori per a atraure inversions necessàries per a la recuperació, per a la modernització i també per a l’aprofitament dels fons europeus”, ha afegit el president. “A més, aquest sòl industrial en parcs d’última generació servirà igualment per a aquelles empreses valencianes que cresquen gràcies a l’impuls de l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació i dels fons europeus puguen disposar d’espai per als seus projectes de futur”, ha assenyalat Puig.

“Estem en procés de recuperació i hem de posar tota la nostra energia i la nostra capacitat per a aconseguir desenvolupar àrees industrials per tot el territori de la Comunitat Valenciana, per a aconseguir un desenvolupament econòmic homogeni que permeta aconseguir l’objectiu fonamental d’aquest Consell, que és la creació d’ocupació”, ha assenyalat el president.

L’experiència de l’èxit de Parc Sagunt I

Parc Sagunt és la societat que es va crear en el seu moment per al desenvolupament de la zona industrial de la capital del Camp de Morvedre. Després d’una època paralitzat, en els últims anys, la Generalitat, ja sota la presidència de Ximo Puig, va aconseguir el compromís de l’Estat per a desbloquejar el desenvolupament de la primera fase del projecte, Parc Sagunt I.

Després d’aqueix desbloqueig, la venda de parcel·les per a la instal·lació d’empreses va tindre una sobre demanda que ha provocat que ja s’hagen venut la pràctica totalitat de les parcel·les. L’èxit d’aquesta primera fase ha portat a la societat a posar en marxa el desenvolupament de la segona fase, Parc Sagunt II, que suposarà habilitar 10 milions de metres quadrats de sòl industrial en els pròxims anys.

Amb l’acord aconseguit ara entre la Generalitat i Sepides per a ampliar el camp d’acció de la societat, el president Ximo Puig confia que es puguen impulsar zones industrials i logístiques en tota la Comunitat Valenciana secundant-se en l’experiència de Parc Sagunt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =