25n
25N
25N

La Generalitat defensarà que cuidadors de dependents en l'entorn familiar siguen prioritaris en la vacuna

La Generalitat defensarà que cuidadors de dependents en l'entorn familiar siguen prioritaris en la vacuna
10/02/2021 -

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, portarà aquest dimecres al Consell Interterritorial de Sanitat la proposta que les persones cuidadores de dependents en l’entorn familiar siguen considerades com un “col·lectiu prioritari” en el pla de vacunació de la covid-19 del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.

Segons fonts de la Generalitat, es tracta d’un dels punts acordats aquest passat dimarts en la reunió sobre vacunació que van mantenir la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques
Inclusives, Mónica Oltra, i la titular de Sanitat.

En aquest sentit, es va acordar plantejar al Ministeri de Sanitat que siguen considerades com a col·lectiu prioritari les conegudes com a ‘cuidadores no professionals’, que són aquelles que fan tasques de cures en l’entorn familiar assimilables a les tasques que realitza el personal sociosanitari en residències o en els Serveis d’Atenció a domicili. Es tracta d’una prestació reconeguda en la Llei d’Autonomia Personal i Dependència.

PERSONAL VALORADOR

També se sol·licitarà com a col·lectiu prioritari en el pla de vacunació al personal valorador de dependència, que són els professionals que acudeixen als domicilis per a avaluar el grau de dependència amb el qual poder formular posteriorment la proposta d’atenció.

Així mateix, es demanarà incloure com a prioritari al personal sociosanitari que treballa en els habitatges tutelats de diversitat funcional, en els centres de rehabilitació i integració social (CRIS), en els centres d’atenció precoç (CAT), en els centres d’atenció a dones víctimes de la violència masclista i als quals treballen en recursos d’atenció a persones sense llar.

Es tracta de col·lectius que estan en “contacte directe i constant” amb persones en situació d'”alta vulnerabilitat” o que són, elles mateixes, persones d'”alta vulnerabilitat”. Es considera que han de formar part de la següent fase de vacunació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 10 =