25n
Orgull
Orgull

La Generalitat compleix un any pagant als seus proveïdors per davall dels 30 dies

El període mitjà de pagament a proveïdors al juliol se situa per primera vegada per davall dels 20 dies en aconseguir un registre de 19,98 i marca un nou rècord

La Generalitat compleix un any pagant als seus proveïdors per davall dels 30 dies
02/09/2021 -

La Generalitat Valenciana fa un any que, concretament des d’agost de 2020, paga als seus proveïdors per davall dels 30 dies, la qual cosa revela que el Consell ha aconseguit consolidar una tendència estable en els pagaments que realitza els seus milers de proveïdors, sense depassar el límit legal que estableix la Llei orgànica d’Estabilitat Pressupostària.

“Malgrat l’infrafinançament que pateix la Comunitat Valenciana, els fons extraordinaris que estem rebent del Govern central per a fer front a les conseqüències de la COVID i l’eficient gestió de la Tresoreria que estem duent a terme, ens estan permetent afrontar amb garanties les nostres obligacions de pagament”, ha assegurat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

“Pagar dins del termini i en la forma escaient contribueix a donar liquiditat al teixit productiu valencià, que s’ha vist molt afectat per la pandèmia i que, ara més que mai, necessita estabilitzar la seua situació”, ha assenyalat el conseller, qui ha tornat a reivindicar la reforma del sistema de finançament autonòmic, que porta caducat més d’un lustre.

“Volem un nou sistema de finançament que ens garantisca la suficiència financera necessària per a fer front a les nostres despeses, tal com ocorre en altres territoris que sí que reben el finançament necessari. Estem parlant de garantir els serveis públics fonamentals de la ciutadania valenciana i poder atendre els pagaments d’aquells proveïdors que ens faciliten materials i serveis sanitaris, educatius i socials. La Comunitat Valenciana no pot esperar més”, ha apuntat Soler.

Per primera el PMP baixa de 20 dies

Si atenem l’última dada disponible, el relatiu a juliol de 2021, el Període Mitjà de pagament a Proveïdors s’ha situat aqueix mes per primera vegada per davall de la barrera dels 20 dies, en aconseguir un registre de 19,98, la qual cosa suposa la xifra més baixa des que es va començar a comptabilitzar aquest indicador el gener de 2015.

El secretari autonòmic d’Hisenda, Francesc Gamero, responsable de la Tresoreria de la Generalitat, ha recordat que aquest indicador va arribar a aconseguir els 99 dies el març de 2015, “durant la gestió de l’anterior Consell”, la qual cosa suposa “que des de llavors hem reduït el PMP a menys d’una quarta part”.

“Les dades avalen la nostra gestió. A principi d’any deixem d’estar sota el control del Govern central, que va establir en el seu moment un seguiment exhaustiu de la nostra gestió de tresoreria per a reduir el nostre deute comercial, en encadenar 6 mesos de PMP inferior a 30. Ara ja fa un any que per davall dels 30 dies i, per primera vegada, hem pogut pagar per davall dels 20 dies”, assenyala Gamero.

“Fem un esforç continu per agilitar i augmentar l’eficiència de tots els processos de la Tresoreria de la Generalitat en coordinació amb els serveis econòmics de les conselleries, tractant de controlar i optimitzar els tràmits i prioritzant els pagaments en àrees socials. Amb el pitjor finançament realitzem una de les millors gestions econòmiques”, ha assenyalat Francesc Gamero.

“Volem complir les nostres obligacions amb els proveïdors perquè d’aqueixes empreses depenen molts autònoms, molts llocs de treball i, per tant, moltes famílies”, ha indicat el secretari autonòmic.

El conseller d’Hisenda, per part seua, ha recordat que la Comunitat Valenciana “és la primera autonomia que ha aconseguit recuperar la senda de la sostenibilitat comercial pels seus propis mitjans. En el nostre cas no ha sigut necessari que des del Govern s’haja hagut de recórrer a una intervenció efectiva dels comptes per a fer-se càrrec del pagament a proveïdors, com sí que ha succeït en altres autonomies”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =