25n
25N
25N

La Generalitat convoca cinc milions en beques universitàries per al 2020-2021, un milió més que el curs passat

La Generalitat convoca cinc milions en beques universitàries per al 2020-2021, un milió més que el curs passat
08/02/2021 -

La Conselleria d’Universitats ha publicat la convocatòria de beques per a la realització d’estudis universitaris durant el curs 2020-2021 en les universitats de la Comunitat Valenciana. Està oberta fins al 9 de març.

La quantia que la Generalitat destina aquest curs a l’exempció de les taxes universitàries ascendeix a cinc milions d’euros, un milió més que en el 19-20 per a arribar al nombre més gran d’estudiants en un any marcat per la pandèmia.

En els últims anys s’ha baixat un 15% en el preu del crèdit en primera matrícula d’ensenyaments de grau i màster. I en el curs actual, les taxes per als graus de major experimentalitat, com els d’àmbit sanitari i STEM (enginyeria, matemàtiques, ciències i tecnologia en general) s’han reduït un 5%, recorda l’administració en un comunicat.

Els interessats poden presentar les sol·licituds durant un mes des d’aquest dimarts, 9 de febrer, exclusivament per via telemàtica en la plataforma de tramitació de la Generalitat. Poden accedir els alumnes matriculats durant el curs 20-21 en les universitats que integren el sistema universitari valencià, així com en els seus centres adscrits, i en ensenyaments universitaris adaptats a l’Espai Europeu d’Educació Superior per a títols oficials de grau i màster.

No obstant això, no s’inclouen en aquesta convocatòria exempcions ni beques per a la realització d’estudis corresponents a tercer cicle o doctorat, d’especialització ni per a obtenir títols propis de les universitats.

Per a ser beneficiari cal tindre un mínim de 60 crèdits matriculats, dins del termini de presentació de sol·licituds, i mantenir aquest requisit haurà de mantenir-se durant tot el curs. També podran obtenir beca els que es matriculen d’un nombre mínim de crèdits comprés entre 30 i 59 crèdits. Aquesta condició no es tindrà en compte, per una sola vegada, per als estudiants que els quede un número inferior al mínim de crèdits exigible per a finalitzar els seus estudis.

En aquesta convocatòria, de manera extraordinària, la Conselleria d’Universitats ha reduït el requisit acadèmic d’accés a aquestes ajudes per a beneficiar a un major nombre d’estudiants. Els crèdits que han de superar-se en l’últim curs per a poder obtenir la beca en el cas d’estudis conduents al títol de grau serà del 75% en el cas d’estudis d’Arts i Humanitats i de Ciències Socials i Jurídiques, del 65% en els de la branca de coneixement de Ciències de la Salut i del 55% en Ciències i Enginyeria i Arquitectura.

EXEMPCIÓ DE TAXES

Per als matriculats en universitats públiques i els seus centres adscrits, la beca consisteix en l’exempció del pagament de les taxes dels crèdits en els quals s’han matriculat. Mentrestant, per als d’universitats privades o en centres privats adscrits a universitats públiques, es tracta una ajuda per al pagament de les taxes dels crèdits matriculats. En tots els casos, la beca només aconseguirà als crèdits matriculats per l’estudiant en primera i/o segona matrícula.

Les ajudes es concedeixen en règim de concurrència competitiva. Si l’import de les beques proposades supera el global màxim previst en, aquestes beques s’adjudiquen en primer lloc per als crèdits matriculats en primera matrícula. Si hi ha crèdit suficient, es passa a adjudicar les beques per als crèdits matriculats en segona matrícula.

Així mateix, les beques s’atorguen en ordre descendent fins que s’esgote l’import global màxim, d’acord amb la nota mitjana que ha obtingut l’alumnat en el curs acadèmic anterior o últim realitzat.

El programa de beques universitàries pretén que cap alumne quede sense accedir a estudis universitaris per raons econòmiques. Per això, des del Consell s’ha incrementat el pressupost destinat a aquestes beques fins a arribar a 31,9 milions d’euros en 2021.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =