La Generalitat conclou la instal·lació de 64 equips de desfibril·ladors en les instal·lacions de Metrovalencia

S'han muntat en dependències amb una mitjana diària de 2.000 o més viatgers i viatgeres, a més d'en tallers, oficines i aules de formació

Guardar

Desfibrilador
Desfibrilador

La Generalitat ha conclòs la instal·lació de 64 equips de desfibril·ladors semiautomàtics en les instal·lacions de Metrovalencia (56) i TRAM d'Alacant (8) per un import de 119.765,60 euros, IVA inclòs, que es destinaran a l'arrendament, instal·lació i manteniment d'aquests dispositius durant tres anys.

A més d'en les principals estacions, aquests desfibril·ladors semiautomàtics s'han instal·lat en dependències pròpies d'FGV, com els tallers de València, Machado, Tarongers a València i El Campello a Alacant, així com en aules de formació i oficines.

Per a aprendre la tècnica i bon ús dels dispositius, l'empresa pública ha realitzat cursos de formació per al personal d'FGV i vigilants de seguretat, en el qual han participat 216 persones (136 a València i 80 a Alacant).

FGV s'adapta, d'aquesta manera, al decret 159/2017 del Consell, que regula la instal·lació i ús dels desfibril·ladors fora de l'àmbit sanitari en la Comunitat Valenciana. La legislació estableix com a obligatòria l'existència d'aquests dispositius en les estacions de metro i tramvia amb una afluència mitjana diària igual o superior a les 2.000 persones.

Estacions amb dispositiu

D'aquesta manera, 47 estacions de Metrovalencia comptaran amb aquests equips. Les de Xàtiva, Colón i Ángel Guimerà, en ser les de major afluència de persones usuàries, disposaran de dos desfibril·ladors, igual que els tallers Machado i Tarongers. Per part seua, el taller de València Sud i les aules de formació de l'antiga estació de Palmaret tindran un aparell.

L'empresa adjudicatària assumeix les tasques de manteniment dels equips desfibril·ladors, reposar-los en menys de 48 hores en cas d'avaria o acte vandàlic i impartir cursos de formació als seus empleats per al seu maneig, així com senyalitzar les instal·lacions com a espais cardioprotegits.

Quant a la ubicació dels dispositius, s'han instal·lat dins de cabines estanques metàl·liques dotades de sistemes d'alarma. En el cas de les estacions subterrànies, s'han col·locat en zones visibles, a una altura d'1,50 metres i són accessibles.

FGV ha optat per instal·lar desfibril·ladors semiautomàtics, recomanats per la Societat Estatal de Reanimació Cardiopulmonar, ja que compten amb una locució pregravada que li indica al reanimador o reanimadora que es retire abans de procedir a la descàrrega.

Arxivat a:

Destacats