25n
25N
25N

La Generalitat comprarà un equip de bogies per a agilitar el manteniment de les unitats 4.300 de Metrovalencia

La Generalitat comprarà un equip de bogies per a agilitar el manteniment de les unitats 4.300 de Metrovalencia
27/08/2020 -

La Generalitat ha iniciat el procés de licitació per a l’adquisició d’un equip de deu bogies motor i remolc d’unitats de la sèrie 4.300 de Metrovalencia per valor de 6.030.281,41 euros, IVA inclòs. Aquesta actuació és complementària i necessària per a agilitar el manteniment de bogies i la revisió de vida mitjana dels mateixos que està prevista realitzar en aquest material mòbil.

En aquest sentit, cal recordar que la Generalitat també ha licitat l’adquisició de les peces necessàries i els kits de recanvis per al manteniment dels bogies de les primeres 30 unitats de la sèrie 4.300, les corresponents a les Línies 1 i 2 de Metrovalencia, per valor de 12.834.111 euros, IVA inclòs.

Aquest nou equip de bogies s’utilitzarà per a retirar els que estan en circulació, que han de ser revisats, i poder així les unitats continuar desplaçant-se normalment, atés que, si no es produeix aquesta substitució, els trens haurien d’estar parats en tallers fins que finalitze la seua revisió. Per tant, aquesta actuació garanteix la disponibilitat dels combois per a rodar per la xarxa en tot moment.

La intervenció de manteniment de vida mitjana en els bogies motors i remolcs de les unitats que van començar a arribar als tallers de Metrovalencia a la fi de 2006 és fonamental per a l’òptima circulació dels trens i perquè aquests aconseguisquen els 30 anys i els tres milions de quilòmetres de mitjana per als quals han sigut dissenyats.

Els bogies són el conjunt de rodes, eixos i elements de suspensió i guiat que es munten davall de les caixes dels cotxes per a permetre la seua circulació per la via. Cada cotxe té instal·lats dos bogies, per la qual cosa les unitats de quatre cotxes porten 8 bogies i les de cinc cotxes porten deu. En el cas dels metres de les Línies 1 i 2 tots els combois són de quatre cotxes.

Per al manteniment dels bogies cal desmuntar-los completament, per a revisar detalladament cadascun dels elements que els componen (rodaments, suspensions…) i reemplaçar tots els components que ho requerisquen segons pla de manteniment establit.

Metrovalencia disposa en l’actualitat de 62 unitats de metre, de les quals 42 són de quatre cotxes i 20 són de cinc cotxes. Les Línies 1 i 2 compten amb 30 unitats de quatre cotxes en els tallers de València Sud, mentre que les Línies 3, 5, 7 i 9 posseeixen 32 unitats, 12 de quatre cotxes i 20 de cinc cotxes, en els tallers Machado.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + dotze =