25n
25N
25N

La Generalitat col·laborarà amb la Fundació Conexus per a impulsar l'eix Madrid-Comunitat Valenciana com a corredor verd i sostenible

Segons Espanya el projecte “permetrà desenvolupar les relacions econòmiques, turístiques i culturals entre Madrid i la Comunitat i es conformarà un eix innovador, sostenible i generador d’ocupació”

La Generalitat col·laborarà amb la Fundació Conexus per a impulsar l'eix Madrid-Comunitat Valenciana com a corredor verd i sostenible
03/02/2021 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que la Generalitat i la Fundació Conexus han acordat crear una comissió de treball per a impulsar l’eix Madrid-Comunitat Valenciana com a corredor verd “alineat amb els objectius de transformació sostenible i social”.

Així, després de la reunió que ha mantingut aquest dimecres amb representants de la Fundació Conexus, el conseller ha explicat que el projecte “permetrà desenvolupar les relacions econòmiques, turístiques i culturals entre Madrid i la Comunitat i es conformarà un eix innovador, sostenible i generador d’ocupació”.

En la proposta també s’involucrarà a Castella-la Manxa i Madrid “per a estudiar un projecte de col·laboració publicoprivada i entre comunitats autònomes, de manera que siga un projecte on hi haja coherència i coordinació entre les actuacions proposades”, ha declarat Espanya.

Alguns dels patrons de Conexus, que han participat en la reunió i que formaran part de la comissió constituïda, són: Ford, CEV, Cambra de Comerç, AVE, Vectalia, Rover Alcisa, Pavasal, Lantania, Port de València, Sarrión, Stadler, Ampere, Arnáiz i Jordi Sevilla, entre altres.

Corredor d’intercanvis socials i econòmics

“El corredor verd -ha explicat Espanya-, tracta de modernitzar l’actual eix Madrid-València perquè siga una via amb una perspectiva integral que tinga en compte aspectes tan diversos com el turisme, les mercaderies, la mobilitat, la innovació, la digitalització i les infraestructures”.

Segons Conexus, aquest eix, vital per al desenvolupament econòmic d’Espanya i de la Comunitat, constitueix actualment el corredor d’intercanvis econòmics i socials, globalment, més important del nostre país i un dels més nodrits d’Europa.

Inicialment el projecte comporta actuacions que van des de la digitalització del Port de València, fins a un sistema de plataformes d’emmagatzematge i intercanvi de mercaderies accessible, connectat, ecològic i digitalitzat en la pròpia A-3, passant per punts de recàrrega de vehicles i de camions.

El corredor verd es constituirà com el primer projecte territorial íntegre d’aquestes característiques, subjecte a actuacions publicoprivades i que contemplarà qüestions com les energies i la mobilitat verdes, l’economia circular, les comunitats solars i les telecomunicacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 16 =