25n
25N
25N

La Generalitat col·labora amb la Universitat de València per a la transformació digital del sector públic

El nou observatori, promogut per la Càtedra Pagoda, rebrà les aportacions d’experts en dades obertes i intel·ligència artificial

La Generalitat col·labora amb la Universitat de València per a la transformació digital del sector públic
29/12/2020 -

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica col·labora amb la Universitat de València en el desenvolupament d’un ‘Observatori de la transformació digital del sector públic’ en el marc de les activitats formatives de la càtedra Pagoda.

Aquest nou espai té com a principal objectiu fomentar, desenvolupar i fer tasques de transparència, participació ciutadana i govern obert, a través d’una mirada interdisciplinària que ajude a la millora del rendiment de les nostres institucions democràtiques, mitjançant la utilització de les noves tecnologies de la comunicació.

“En aquests moments la situació de la pandèmia ha avançat i ha accelerat el procés de digitalització en diferents àrees de la nostra vida social. Per tant, es requereix del desenvolupament d’unes capacitats digitals que servisquen per a contribuir a una societat més cohesionada, justa i equilibrada”, ha ressaltat la consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo, en la presentació de l’observatori.

La consellera ha advertit a més “de la necessitat de superar la bretxa digital perquè tota la ciutadania puga accedir a l’administració electrònica” perquè encara existeixen sectors amb un accés limitat a les tecnologies de la informació”.

Dades obertes i intel·ligència artificial

En aquest sentit, l’Observatori permetrà posar a l’abast del conjunt de la ciutadania el coneixement i l’experiència acumulada d’especialistes i professionals en matèries com l’obertura de dades per a la seua reutilització, l’ús de la intel·ligència artificial i de les tecnologies de la informació per al foment de la participació i la transparència en la gestió.

Entre els diferents continguts s’inclouran temes com la intel·ligència artificial, les tecnologies disruptives i els drets digitals en el sector públic, amb perspectives jurídiques, politològiques, de ciència de l’Administració i d’experiència professional. Per a això, es comptarà amb la col·laboració d’acadèmics i professionals de reconegut prestigi.

L’impuls i la coordinació de la plataforma estaran a càrrec del Catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València i director de l’Observatori Pagoda, Lorenzo Cotino; el codirector de la Càtedra Pagoda de la Universitat de València i professor Titular de Ciència Política i de l’Administració, Joaquín Martín Cubas; i el doctor i professor Ajudant Doctor de Dret Constitucional d’aquesta mateixa universitat, Jorge Castellanos

L’Observatori estarà disponible en la web institucional de la Càtedra Pagoda dins de la pàgina de la Universitat de València i comptarà amb textos curts i vídeos explicatius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =