25n
25N
25N

La Generalitat ordena el tancament dels locals d'oci, cultura i espais esportius

Museus, cinemes, teatres, biblioteques i sales d’exposició són alguns dels espais que hauran de tancar les portes

La Generalitat ordena el tancament dels locals d'oci, cultura i espais esportius
13/03/2020 -

Davant l’avanç del coronavirus, la Generalitat Valenciana ha anunciat que decretarà el tancament dels locals d’oci, de cultura i espais esportius en tota la Comunitat Valenciana per a evitar el contagi de la malaltia en espais públics. Això afectarà museus, teatres, biblioteques, arxius, sales d’exposicions i cinemes, així com espais esportius sense importar que siguen de titularitat pública o privada.

La mesura adoptada pel govern autonòmic és considerablement més dura que la imposada en altres regions d’Espanya com Madrid, Àlaba o La Rioja, on tan sols es contemplava el tancament en cas que l’aforament fora superior a les mil persones. En els casos de menor capacitat, simplement s’obligava a posar a la venda tan sols un terç de les entrades i obligar al fet que hi haguera una butaca buida entre espectador i espectador.

Al tancament dels locals culturals s’uneix també la suspensió de les classes en tota la Comunitat Valenciana, que a partir del dilluns veurà cancel·lat tot el seu programa educatiu tant en col·legis com universitats.

Recomanacions per a evitar el coronavirus

Per a prevenir al màxim el contagi del coronavirus, les autoritats sanitàries recomanen una bona higiene personal, molt especialment de les mans. En aquest sentit, s’haurien d’emprar almenys 20 segons per a fregar-les bé amb sabó o, en defecte d’això, utilitzar solucions que continguen una concentració d’alcohol superior al 60%. En aquest sentit, tampoc és recomanable compartir menjars o els utensilis emprats en aquestes.

En cas d’esternudar, és preferible fer-ho en el colze que no sobre la mà, i els mocadors que s’utilitzen hauran de ser d’un sol ús. Sobre les màscares, tan sols hauran d’utilitzar-les les persones que presenten el virus, ja que tan sols són útils per a evitar la propagació de la malaltia, però no per a la seua prevenció en persones sanes.

Finalment, i d’acord amb el decret de la Generalitat Valenciana, també es recomana evitar al màxim les aglomeracions, els desplaçaments o els viatges innecessaris. De la mateixa manera, davant la sospita de patir la malaltia o presentar els símptomes, no s’ha d’acudir mai al centre de salut o a l’hospital. En el seu lloc, la Conselleria de Sanitat ha habilitat el telèfon d’atenció gratuït 900 300 555.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =