25n
25N
25N

La Generalitat i CERMI CV realitzaran cursos en accessibilitat i competències digitals per a persones amb discapacitat

La Generalitat i CERMI CV realitzaran cursos en accessibilitat i competències digitals per a persones amb discapacitat
05/06/2021 -

La Direcció General de lluita contra la Bretxa Digital de la Conselleria d’Innovació, al costat del Comité de Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI CV), ha posat en marxa un conjunt d’accions formatives en competències digitals i cursos específics de formació en accessibilitat digital dirigits a desenvolupadors i gestors de contingut.

Les accions formatives es duran a terme durant el 2021 i formen part del programa ‘Ciutadania digital’, que centrarà els seus esforços a portar formació en competències digitals a municipis en risc de despoblació i a persones amb discapacitat, especialment afectats per la bretxa digital, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

La directora general de lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz, ha assenyalat que la formació està coordinada pel CERMI CV i comptarà amb una “àmplia col·laboració” de les entitats de persones amb discapacitat i diversitat funcional, que “facilitaran la difusió de les activitats formatives”.

Muñoz ha remarcat que “durant aquests primers mesos, s’ha demostrat que, si se sap fer un bon ús, les tecnologies poden ser una eina clau en la ruptura de les barreres per a les persones amb discapacitat”.

“L’accés a les eines TIC ha d’anar acompanyat de coneixement i formació en les competències i les habilitats necessàries per a enfrontar-se als nous reptes que la societat digital planteja”, ha subratllat.

“ALLÒ QUE VOLEM SER COM A SOCIETAT”

En aquesta línia, la directora general ha destacat que aborden aquestes accions “no sols amb la mirada en un col·lectiu determinat, sinó per a aconseguir allò que volem ser com a societat”. “La nostra aposta és que la tecnologia i la formació en competències i habilitats digitals es convertisquen en les eines per a aconseguir una societat digital inclusiva on ningú quede arrere”, ha manifestat.

Per part seua, el president del CERMI CV, Luis Vaño, ha apuntat que “l’ús d’internet i de les noves tecnologies acosta a les persones amb discapacitat a la població general a l’hora de les relacions socials o d’exercir el seu treball, fins i tot en situacions com l’actual, en la qual el coronavirus ha acrescut la bretxa digital persistent en el col·lectiu social de la discapacitat”.

CURSOS

El programa desenvoluparà accions formatives d’introducció a la informàtica, ofimàtica inicial, protecció de dades, taller de competències digitals per a l’ocupació, resolució de problemes en competències digitals bàsiques, eines digitals per a la comunicació i col·laboració i les xarxes socials com a eina dinamitzadora.

Les accions formatives presencials es duran a terme en l’últim trimestre de l’any, amb una edició en cadascuna de les tres províncies de la Comunitat Valenciana. Els cursos comptaran amb 315 places en total.

Així mateix, s’impartiran una sèrie d’accions formatives en línia dirigides a les persones que desenvolupen i gestionen contingut d’aplicacions i pàgines web, documents accessibles en xarxes socials o continguts audiovisuals. Hi ha prevista una edició de cadascun dels set cursos, amb 50 alumnes cadascun.

Finalment, en la formació en accessibilitat web es preveu formar a 300 persones. Així, en total, es formarà a un total de 965 alumnes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − 4 =