25n
25N
25N

La Generalitat coordina les borses d'ocupació per a garantir la recol·lecció de la fruita d'estiu

La Generalitat coordina les borses d'ocupació per a garantir la recol·lecció de la fruita d'estiu
03/04/2020 -

Les conselleries d’Agricultura i Economia coordinen les borses d’ocupació per a garantir la mà d’obra en el camp valencià i la recol·lecció a temps de nispros, cireres i altres fruites d’estiu, així com de les fases tardanes de taronja, en l’escenari actual de crisi sanitària i econòmica pel coronavirus.

Davant la preocupació expressada per alguns productors de fruites d’os, Agricultura i Labora (servei valencià d’ocupació i formació) van iniciar la detecció dels perfils agrícoles inscrits i els de sol·licitants d’ocupació, així com la incorporació de persones d’altres sectors interessades a treballar com a temporers.

La iniciativa pretén resoldre la producció alimentària necessària per al proveïment, oferir una alternativa d’ocupació als afectats pel cessament de l’activitat i permetre el desplaçament a les explotacions de manera segura, en connectar a agricultors amb treballadors ja assentats en el territori, detalla la Generalitat en un comunicat.

En aquesta línia, les administracions autonòmiques compten amb processos telemàtics que permeten la inscripció com a sol·licitant d’ocupació i la contractació. Agricultura difondrà material (vídeos i tutorials) amb el procés detallat per a assistir als usuaris i guiar-los en l’ús de la plataforma, explicant com apuntar-se a les ofertes i com donar d’alta als empleats en la Seguretat Social.

Labora també està a la disposició dels xicotets agricultors que necessiten contractar a personal temporer, mitjançant assistència telefònica o pel correu electrònic de les oficines locals d’ocupació més pròximes a la seua localitat. En el cas de necessitar a un número important de personal, poden acudir de manera preferent a la pàgina web ‘Espai empreses’.

Per tot això, la consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha enviat un missatge de tranquil·litat als agricultors i ha destacat el seu treball no sols per a proveir a la població, sinó com a generadors d’ocupació en una situació com l’actual de crisi sanitària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =