25n
25N
25N

Generalitat i Ajuntament de València signen l'anualitat del conveni per a la regeneració i renovació urbana del Cabanyal-Canyamelar

Aquest conveni estableix una subvenció per a l’exercici 2017 de 4.918.050 euros

Generalitat i Ajuntament de València signen l'anualitat del conveni per a la regeneració i renovació urbana del Cabanyal-Canyamelar
14/12/2017 -

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i l’alcalde de València, Joan Ribó, han signat hui l’anualitat corresponent al conveni de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament de València per a gestionar les actuacions de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del barri del Cabanyal-Canyamelar l’any 2017, en el marc del Pla Estatal d’Habitatge 2013-2016.

Aquest conveni, ha explicat la consellera, estableix una subvenció per a l’exercici 2017 de 4.918.050 euros, dels quals la Generalitat aporta 1.170.300 euros i el Ministeri de Foment, 3.747.750 euros. Així mateix, Salvador ha recordat que en declarar-se el barri del Cabanyal-Canyamelar Àrea de Regeneració i Renovació Urbana, es va establir una inversió total de 14.294.402,98 euros a aportar fins a 2017 pel Ministeri de Foment, la Generalitat, l’Ajuntament i els particulars. Per això, ha valorat “molt positivament l’esforç realitzat pels veïns i la col·laboració institucional per a la recuperació d’aquest barri tan emblemàtic per a la ciutat”.

Cal recordar que en el marc d’aquest conveni s’estan rehabilitant 602 habitatges, edificant altres 18 habitatges i realitzant obres de reurbanització, així com la gestió tècnica i informació necessària.

La consellera, que ha estat acompanyada per la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, ha assegurat que la declaració de l’ARRU del Cabanyal-Canyameral, “va ser el primer pas per a començar a canviar la situació d’un dels barris més simbòlics de la ciutat de València” que, segons ha recordat, lamentablement “els anteriors governs autonòmics havien condemnat a la desaparició”. Per això, ha recordat que amb l’actual govern valencià “es va iniciar una nova etapa de consens juntament amb l’Ajuntament de València per a desbloquejar i reiniciar projectes i, per primera vegada, aquest barri rebrà l’atenció que es mereix de les administracions”.

Per la seua banda, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha expressat la seua satisfacció per la signatura d’aquest ARRU i ha assegurat que les actuacions estan funcionant i les obres avançant a bon ritme.

Finalment, Salvador ha destacat que “el Consell aposta fermament per actuar en la ciutat consolidada i, per tant, per la rehabilitació i regeneració urbana, no solament perquè d’aquesta manera es rescaten edificis, habitatges i persones en els nuclis històrics i els espais urbans de les ciutats de tot el territori valencià, sinó perquè també reactiva l’economia i rescata oficis, ja que és una segona oportunitat per a tots els oficis relacionats amb la construcció com la lampisteria, fusteria, pintura o electricitat que han patit molt els efectes de la crisi”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =

bombers
bombers
Valencia activa