caixa popular

La Generalitat reprèn els pagaments de les ajudes al lloguer de 2017 amb l'abonament de 7,5 milions

Habitatge ja ha pagat 10.982.001 euros de les ajudes al lloguer de 2017, que van arribar a la xifra històrica de 17.814.001 euros

La Generalitat reprèn els pagaments de les ajudes al lloguer de 2017 amb l'abonament de 7,5 milions
09/05/2018 -

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha fet efectiu un segon pagament de 7.457.001 euros als beneficiaris de les ajudes al lloguer corresponents en 2017, per la qual cosa des de la Direcció general d’Habitatge ja s’han abonat 10.982.001 euros d’aquesta convocatòria a les 12.426 famílies que van resultar beneficiades amb aquestes ajudes.

Cal recordar que, per primera vegada en la història, la Conselleria va començar a realitzar l’abonament de les ajudes en el mateix any de la seua convocatòria, per la qual cosa durant el tercer trimestre de 2017 la Generalitat ja va efectuar una primera remesa de pagaments per valor de 3.525.000 euros.

En aquest sentit, la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, ha remarcat que la Conselleria “va fer un gran esforç perquè les ajudes arribaren al màxim de persones possible i a més hem gestionat amb eficàcia i rapidesa els expedients per a agilitar els pagaments tot el possible malgrat l’important volum de les ajudes de la convocatòria de 2017”.

“Les ajudes han de convocar-se, tramitar-se i pagar-se com està fent aquest Consell, però no obstant en aquesta Comunitat és notícia que ara s’abonen i s’abonen amb rapidesa les ajudes al lloguer perquè durant anys l’anterior govern les convocava, però mai les pagava” ha recordat la directora general d’Habitatge abans de mostrar-se satisfeta davant el fet que “ara la ciutadania ha tornat a confiar en aquest departament i en les ajudes que concedim”.

En qualsevol cas, Rebeca Torró ha assenyalat que des de la direcció general se segueix treballant per a acabar d’abonar els últims expedients de la convocatòria de 2017 per valor de 6.832.000 euros i que està previst que s’abonen als beneficiaris abans que finalitze el primer semestre de l’any.

“Mai havíem gestionat un volum tan extens de sol·licituds, mai s’havien concedit tantes ajudes i, per descomptat, mai s’havien pagat de forma tan ràpida”, ha reiterat Torró després de recordar que les xifres de 2017 contrasten amb les de l’últim any de gestió del govern anterior, en el qual aquestes ajudes només van arribar a 2.400 persones amb un import que no va arribar als 3 milions d’euros.

Del total de beneficiats d’aquestes ajudes, 2.653 pertanyen a la província d’Alacant; 2.632 a la província de Castelló; mentre que en la província de València han resultat beneficiades 7.141 persones.

Dues resolucions d’ajudes al lloguer en 2017

Davant el volum de sol·licituds presentades, ja que van superar les 18.000, la Conselleria d’Habitatge va decidir al gener dictar una segona resolució a través de la qual es van concedir les ajudes al lloguer a 6.802 persones per valor de 9,8 milions d’euros a les quals calia sumar les 5.624 famílies que ja havien resultat beneficiades durant la primera resolució del mes de novembre amb un pressupost de 7,9 milions.

Per a això, des del departament que dirigeix María José Salvador es va transferir a aquesta partida pressuposat sobrant d’altres convocatòries amb tal de poder ampliar la quantitat econòmica inicial d’aquestes ajudes al lloguer, tal com ha recordat Rebeca Torró.

Aquestes ajudes subvencionen totes les factures de lloguer des de l’1 de gener fins al 31 de desembre de 2017 i poden arribar fins a un 50% del preu del lloguer, amb un màxim de 3.000 euros anuals. A més, per primera vegada en 2017 la Generalitat va realitzar una aportació addicional amb fons propis d’un 10%, fins a un màxim de 3.000 euros, per a aquelles persones amb especial vulnerabilitat.

Per a la concessió d’aquestes ajudes tenen prioritat les persones afectades per desnonaments (557), els joves menors de 30 anys (3.733) i les famílies monoparentals (255) i nombroses (1.138). A més de les persones amb diversitat funcional (595), les dones víctimes de violència de gènere (324), els joves extutelats (3), les persones amb renda garantida de ciutadania reconeguda (105) i víctimes de terrorisme (4).

A més, en aquesta convocatòria es van adaptar les ajudes a la nova Llei per la Funció Social de l’Habitatge i van tenir també prioritat les persones que estiguen en el Registre de Demandants d’Habitatge contemplat en la llei (551).

També van poder optar a aquestes ajudes els ciutadans de tots els municipis de la Comunitat al marge del nombre d’habitants de la localitat on residisquen en haver-se eliminat la restricció de l’anterior Consell que limitava l’accés a aquest tipus de convocatòries només a les persones de municipis grans o àrees metropolitanes.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + nou =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris