25n
25N
25N

La Generalitat va atendre més de 1.700 consultes a través de les xarxes socials durant l'estat d'alarma

La Generalitat va atendre més de 1.700 consultes a través de les xarxes socials durant l'estat d'alarma
16/08/2020 -

La Generalitat ha atés durant l’estat d’alarma un total de 1.734 consultes ciutadanes a través dels canals de missatgeria interna de les principals xarxes socials del Govern valencià.

La majoria de les consultes estaven relacionades amb mobilitat, activitats permeses durant la desescalada, ajudes per a pal·liar l’impacte de la COVID-19, recomanacions sanitàries o tràmits amb l’administració.

La secretària autonòmica de Comunicació, Blanca Marín, ha destacat que “les xarxes socials de la Generalitat van funcionar com una vertadera oficina d’atenció a la ciutadania” en “moments difícils i d’incertesa en els quals es va aprofitar per a estendre faules i falses notícies”.

Referent a això, Marín ha indicat que, davant aquesta situació, “vam entendre que era fonamental reforçar la comunicació amb la ciutadania a través de les xarxes socials com un canal àgil de comunicació, que ens va permetre no sols transmetre la informació de manera constant, sinó donar una resposta a les preguntes que ens plantejaven els valencians i les valencianes”, oferint, per a això, de manera multidisciplinària i des de les diferents àrees del Govern, informació personalitzada i permanent.

Facebook, la xarxa social més activa

Les converses o respostes públiques sorgides arran de publicacions de les xarxes de la Generalitat va permetre localitzar les demandes d’informació generals i publicar contingut d’utilitat per a la ciutadania, a més de contestar més de 500 respostes públicament.

El perfil de la Generalitat en Facebook va oferir la majoria de les respostes (53%), seguit pel compte de Twitter (38%); i, finalment, pel perfil d’Instagram (9%).

Respecte al nombre de consultes ateses en els mesos de l’estat d’alarma, al maig es va efectuar el major nombre de consultes (645), més de 20 consultes ateses al dia; seguit d’abril, juny i març.

Així mateix, la temàtica de les consultes va canviar mensualment i va estar condicionada per l’evolució de pandèmia a la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera, al març, les principals consultes es van fer entorn de verificació de faules o notícies falses; a l’abril, les preguntes es van centrar sobretot en les ajudes que oferia la Generalitat i els dubtes per a accedir a elles, així com la situació sanitària; i al maig i juny, les sol·licituds d’informació van ser sobre assumptes relacionats amb la desescalada i la mobilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 3 =