25n
25N
25N

La Generalitat aprova aquest divendres un decret per a agilitar llicències urbanístiques

La Generalitat aprova aquest divendres un decret per a agilitar llicències urbanístiques
11/05/2020 -

El Consell aprovarà en el ple d’aquest divendres, 15 de maig, el decret que regula les entitats col·laboradores de l’administració municipal en la verificació de les actuacions urbanístiques, conegudes com a ECUV.

Aquesta norma permetrà a ajuntaments de tota la Comunitat, especialment a grans com el de València, agilitar els tràmits administratius per a aprovar les llicències urbanístiques.

L’objectiu és alleujar la situació i agilitar la tramitació de llicències d’obra, facilitant així les inversions que impulsen el creixement econòmic i de l’ús de la ciutat de València, destaca en un comunicat el conseller d’Obres Públiques, Arcadi España.

Es tracta d’una eina per a revitalitzar el sector i “contribuir al fet que no ocórrega com en l’actualitat, que moltes vegades costa més la tramitació d’una llicència que la mateixa construcció”.

Les funcions d’aquestes entitats serà verificar que les actuacions urbanístiques s’ajusten a la normativa tècnica d’edificació i que s’ajusten a la legalitat urbanística i al planejament.

D’aquesta forma s’allibera als serveis tècnics municipals de la càrrega de treball que comporta aquesta tasca, amb molts ajuntaments “bloquejats” com que no es pot atorgar llicències d’obres amb l’agilitat que es reclama a l’administració.

Les entitats col·laboradores podran intervenir tant en el procediment de llicència d’obres municipals com en les actuacions urbanístiques previstes en la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (Lotup), que podran passar al règim de declaració responsable.

El contingut dels certificats de les entitats col·laboradores no limita ni exclou les actuacions municipals de verificació, comprovació o inspecció, ni respecte a les declaracions responsables ni als procediments de llicència.

En aquesta línia, e decret estableix un règim estricte d’habilitació per a l’exercici de l’activitat i d’incompatibilitats. Amb la finalitat de garantir la qualitat, la direcció general d’Urbanisme fixarà un sistema de preus mínims i màxim que podran percebre en el desenvolupament de la seua activitat.

Com a requisit, les entitats hauran d’inscriure’s en el registre d’entitats col·laboradores de verificació i control d’actuacions urbanístiques. Prèviament hauran d’estar acreditades per l’Entitat Nacional d’Acreditació (ENAC), tindre subscrita una pòlissa d’assegurança de responsabilitat civil i disposar d’un pla d’igualtat.

Fins llavors s’estableix un règim transitori pel qual les entitats inscrites podran exercir les funcions previstes en el decret durant sis mesos. La Comunitat és una de les primeres autonomies que regula aquestes entitats amb un règim concret i que no requereix desenvolupament per part dels ens locals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − huit =

Informacion coronavirus