caixa popular

La Generalitat sanejarà l'Aeroport de Castelló

Farà una aportació de 150 milions d’euros per a capitalitzar el deute que l’Aeroport té amb la Comunitat

La Generalitat sanejarà l'Aeroport de Castelló
20/10/2017 -

El Consell de la Generalitat ha aprovat aquest matí capitalitzar el deute de 150 milions que arrossega Aeroport de Castelló SL (Aerocas) amb la Generalitat. D’aquesta forma, el Consell ha donat resposta a la proposta de Aerocas d’iniciar actuacions encaminades a “restaurar l’equilibri”.

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, ha qualificat de “ruïna en diferit” el “pufo” que la gestió del Partit Popular ha deixat en l’Aeroport durant els seus anys al capdavant de la Generalitat i les Diputacions.

L’Aeroport de Castelló, inaugurat en 2011, no va acollir vols fins a 2015, i, encara que es va pressupostar en uns 150 milions d’euros, va acabar costant molt més. Va ser en 2014 quan la Generalitat va adjudicar la gestió a la companyia canadenca SNC-Lavalin, amb la qual va acordar aportar 25 milions d’euros anuals per fer rendible l’aeroport. No obstant, davant la baixa rendibilitat, SNC-Lavalin va anunciar la retirada de la gestió a principis d’aquest any, i des d’aleshores, el grup Edeis Management va absorbir aquestes operacions.

Davant aquest deute, derivat de crèdits i pagaments carregats al finançament autonòmic, el Consell anticiparà el venciment i l’exigibilitat dels crèdits favorables a la Generalitat. A més, demanarà legalment que s’exigisquen responsabilitats als anteriors gestors. I és amb tot aquest paquet de mesures amb el qual la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic pretén sanejar la societat i buscar una solució de viabilitat al projecte.

Què és exactament capitalitzar el deute?

La capitalització del deute és una eina empresarial que permet la continuïtat de la companyia sense entrar en concurs de creditors. Però com? Consisteix en transformar el deute que arrossega una empresa (Aerocas) amb els seus creditors (Generalitat) convertint a aquests en socis de la companyia. És a dir, es realitza una ampliació de capital per la qual els seus creditors adquireixen el nombre d’accions relatives al deute existent.

D’aquesta forma, es cancel·la el deute i la Generalitat, en aquest cas, pasa de ser part del problema a ser part de la solució. I l’important, que també destaca la pròpia Conselleria, és que açò no afecta a l’endeutament de l’administració pública, perquè no suposa un desemborsament de diners.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 1 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris