25n
25N
25N

La Generalitat adjudica en un any 400 habitatges públics en lloguer social a famílies amb escassos recursos

La Generalitat adjudica en un any 400 habitatges públics en lloguer social a famílies amb escassos recursos
26/08/2020 -

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha adjudicat en l’últim any un total de 391 habitatges públics en diversos municipis de la Comunitat per llogar a famílies amb escassos recursos. D’elles, 187 corresponen a la província de València, 128 a la d’Alacant i 76 a la de Castelló.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, el govern valencià està realitzant un “gran esforç” per “recuperar i conservar” el parc públic d’habitatges en “condicions dignes” per a oferir-les a les famílies amb necessitats residencials. En aqueix sentit, al juny el Consell de Direcció d’EVha va aprovar augmentar en 1,8 milions d’euros la partida pressupostària de 2020 destinada al manteniment i reparació del parc públic, per la qual cosa enguany aconseguiria prop dels sis milions d’euros.

La Conselleria, a través d’EVha, inicia el procés d’adjudicació de l’habitatge quan està en procés de rehabilitació, perquè una vegada finalitze, la família assignada puga accedir al pis “a la celeritat més gran possible”.

EXECUCIONS HIPOTECÀRIES I VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Dels 391 habitatges adjudicats, 26 s’han oferit a famílies que havien perdut la seua casa a causa d’una execució hipotecària i 45 a víctimes de violència de gènere, “un fet que demostra l’esforç d’un Consell que treballa per a garantir els serveis bàsics a tota la població, però especialment enfocats cap als col·lectius més desfavorits”, ha destacat.

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que l’objectiu de l’executiu valencià és “ajudar al màxim a les víctimes de violència de gènere i a les persones que pateixen l’exclusió social. Hem de ser el suport d’aqueixes famílies perquè abandonen la seua situació de vulnerabilitat i puguen mirar al futur amb la seguretat i la il·lusió que proporciona tindre una llar”.

Segons Martínez Dalmau, des de la Vicepresidència Segona “treballem intensament per a garantir els drets residencials de la ciutadania i, encara que sabem que queda molt per fer, és gratificant veure els passos que s’estan donant en aquesta línia i comprovar l’aposta que s’està fent per l’habitatge social en la Comunitat”.

Durant l’estat d’alarma provocat per la crisi de la Covid-19, la Conselleria va assignar 115 habitatges. D’elles 78 corresponen a la província de València, 24 a la d’Alacant i 13 a la de Castelló.

Martínez Dalmau ha destacat que els processos de reparació d’habitatges i d’adjudicació no han cessat, “sempre complint estrictament les mesures de seguretat i salut, perquè els ciutadans tinguen accés a un habitatge digne com més prompte millor i oferir solucions residencials als col·lectius més vulnerables”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 2 =