25n
25N
25N

La Generalitat adjudica al març un total de 53 habitatges públics a famílies en situació de vulnerabilitat

La Generalitat adjudica al març un total de 53 habitatges públics a famílies en situació de vulnerabilitat
04/04/2021 -

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha adjudicat durant el mes de març un total de 53 habitatges públics de la Generalitat a famílies vulnerables en risc d’exclusió social.

Sobre aquest tema, el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha insistit que tindre un habitatge “digne i adequat” és un “factor essencial per a la inclusió social, l’emancipació i l’exercici de la ciutadania”.

En aquest sentit, ha valorat la importància de l’adjudicació d’habitatges que, “dia rere dia, la Conselleria realitza en diferents municipis de la Comunitat”, un “degoteig d’assignacions” que, al seu judici, “signifiquen una nova manera de viure per a aquestes famílies que tenen dificultats i no poden accedir a un habitatge del mercat general”.

Durant el mes de març, la província d’Alacant és la que ha tingut major nombre d’assignacions, amb un total de 25. Li segueix la província de València, amb 21, i la de Castelló, amb 7, ha indicat la Generalitat en un comunicat. Del total d’habitatges, sis han sigut per a víctimes de violència de gènere i tres per a famílies afectades per una execució hipotecària.

L’Administració ha recalcat que els problemes d’accés a l’habitatge “afecten de manera particular als col·lectius vulnerables”, que “encara han vist agreujada més la seua situació a causa de la crisi de la COVID-19”.

Així, Dalmau ha defensat que l’habitatge “s’ha convertit en una prioritat del govern valencià” i “ampliar el seu parc públic un dels seus objectius més importants”. “Només des de l’aplicació d’una política integral, avalada per una forta inversió per a la compra i millora d’habitatges, s’aconseguirà un parc públic que done resposta a les necessitats de la gent que més ho necessita”, ha declarat.

A més, ha destacat que “en l’afany per posar a la disposició de les famílies el nombre més gran d’habitatges”, la Conselleria col·labora amb grans forquetes d’immobles, com és el cas de CriteriaCaixa. En concret, aquest mes de març s’han signat set contractes de lloguer per a habitatges que aquesta entitat disposa en diversos municipis de la província d’Alacant.

INSPECCIÓ I REPARACIÓ

Abans d’adjudicar un habitatge, la Conselleria fa un treball d’inspecció i de reparació perquè reunisca les condicions d’habitabilitat. Mentrestant, s’inicia el procés d’assignació perquè, una vegada es realitzen les millores necessàries, la família puga accedir “a la celeritat més gran possible”.

En aquest procés d’adjudicació juguen un paper “fonamental” els serveis socials municipals. Aquests, al costat de la unitat d’Adjudicació d’EVha, analitzen la situació concreta dels sol·licitants d’habitatge de cada municipi per a donar una resposta “tan ràpida com siga possible” a les “situacions d’emergència residencial”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =