25n
25N
25N

La Generalitat obre aquest dijous el termini per a sol·licitar les ajudes directes al sector del taxi

El DOGV ha publicat les bases d’aquestes ajudes que, amb dotació global de 4.750.000 d’euros, seran com a mínim de 1.000 euros per taxista

La Generalitat obre aquest dijous el termini per a sol·licitar les ajudes directes al sector del taxi
17/02/2021 -

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), ha publicat les bases que regulen la concessió d’ajudes directes als titulars d’autoritzacions de taxi radicades en la Comunitat Valenciana, per a pal·liar els efectes econòmics ocasionats amb la COVID-19 i la disminució de la mobilitat. El termini per a la presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils i s’iniciarà a les 9.00 hores de l’endemà a la publicació d’aquesta ordre en el DOGV.

Segons ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, “per a la concessió d’aquestes ajudes, que seran com a mínim de mil euros, hem seguit el procediment de concessió directa a causa de la naturalesa excepcional, única i imprevisible dels esdeveniments que les han motivat”.

En aquest sentit, Arcadi España ha indicat que “el sector del taxi és fonamental per a la mobilitat en la Comunitat Valenciana, per això, la Generalitat ha disposat un total de 4.750.000 d’euros amb l’objectiu de fer costat als i les taxistes que han sofert una important disminució d’ingressos a causa de les restriccions de mobilitat ocasionades pel coronavirus”.

“Amb aquesta mesura -ha subratllat- des de la Generalitat volem garantir el funcionament i la continuïtat d’un sector molt important, d’un servei públic, essencial per a la mobilitat i fonamental per a altres sectors com el turisme, per exemple, i en el qual treballen milers de persones”.

Arcadi España.

Segons les bases, les persones beneficiàries podran optar a una ajuda per cadascuna de les autoritzacions de les quals siguen titulars. El termini per a la presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils i s’iniciarà a les 9 hores de l’endemà a la publicació d’aquesta ordre en el DOGV.

L’import de la quantia a percebre es determinarà pel resultat de dividir l’import global de les ajudes, 4.750.000 euros, entre el nombre d’autoritzacions admeses.

La quantitat màxima a percebre per cada autorització admesa no podrà ser superior a 3.000 euros. Així mateix, el límit a percebre per la totalitat de les autoritzacions de taxi per a les quals presente sol·licitud serà de 18.000 euros.

La sol·licitud es presentarà de manera telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat (consultar aquí), accedint a la Guia Prop, ‘Tràmits i serveis’. Així mateix, l’accés al tràmit podrà realitzar-se a través de les següents URL: consultar aquí i consultar aquí.

Per a la tramitació telemàtica s’haurà de disposar de signatura electrònica avançada, amb un certificat admés per la seu electrònica de la Generalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − deu =