25n
Orgull
Orgull

La Generalitat abona la totalitat del Fons de Cooperació Municipal per a 2021 als ajuntaments

La Generalitat abona la totalitat del Fons de Cooperació Municipal per a 2021 als ajuntaments
04/09/2021 -

La Generalitat ha complit amb tots els ajuntaments i entitats locals de la Comunitat Valenciana i ha abonat ja la totalitat del Fons de Cooperació Municipal per a 2021, com ha destacat el director general d’Administració Local, Toni Such, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Aquestes ajudes, que ascendeixen a 40 milions d’euros assignats per la Generalitat al Fons, tenen com a objectiu reforçar la solvència financera de les corporacions locals i es transfereixen directament als ajuntaments amb criteris de repartiment objectius, justos i equilibrats i de manera incondicionada en la seua despesa, ha precisat l’administració autonòmica.

Així mateix, ha ressaltat que la Generalitat ha ampliat enguany la inversió destinada a aquestes ajudes amb les aportacions del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana, així com del Fons de Cooperació Municipal per a la Lluita contra el Despoblament dels Municipis de la Comunitat Valenciana.

El director general d’Administració Local ha afirmat que “aquest fons aporta estabilitat i certesa als ajuntaments en matèria de finançament local” i ha assegurat que “és una gran aposta del municipalisme valencià i de la Generalitat pels valencians, perquè puguen comptar amb recursos suficients”.

Such ha agraït la col·laboració i la participació en el Fons a les diputacions de València i Castelló, que han abonat també les seues aportacions als ajuntaments, al mateix temps que ha instat la Diputació d’Alacant a sumar-se a aquestes ajudes. Ha apuntat que aquest serà un tema que serà tractat en la comissió bilateral entre Diputació d’Alacant i la Generalitat que se celebrarà aquest dilluns.

Toni Such, ha recordat que en aquests moments s’està tramitant en Les Corts Valencianes la llei que regularà el Fons de Cooperació Municipal, “una norma avançada i que suposarà un punt d’inflexió en el sistema general de finançament de les corporacions locals”, ha destacat.

La Generalitat va posar en marxa el Fons de Cooperació Municipal l’any 2016. En aquests anys han injectat un total de 200 milions d’euros als ajuntaments la Comunitat Valenciana, quantitat a la qual se sumen els 40 milions del fons, ha precisat l’administració autonòmica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 3 =