caixa popular

Gaudeix de l'II Feminario que donarà resposta als reptes als quals s'enfronten les dones

Amelia Valcárcel, catedràtica de la UNED, les exministres Cristina Narbona i Carmen Alborch, la pacifista Stasa Zajovic, l’escriptora Laura Freixas i la periodista Rosa Solbes entre les participants en este esdeveniment

El Complex Esportiu de la Petxina es vestirà de gala este divendres i dissabte per a celebrar l’II Feminario Congrés València que sota el lema de ‘Claus Feministes per a reptes actuals’ abordaran la situació i l’actualitat en la qual es mouen les dones de tot el món. A Espanya existeixen dos esdeveniments més d’este tipus, el Feminario de Còrdova i Fuenlabrada, el de València ha aconseguit consolidar-se en la seua segona edició no solament per la qualitat dels seus ponents sinó per l’expectació alçada.

Més de mig miler de persones ja tenen confirmada la seua assistència este pròxim divendres i dissabte a la segona edició del Feminario i segurament que al llarg de la setmana la llista es faça més gran, segons va explicar la diputada d’Igualtat, Isabel García, qui també va explicar que s’havia hagut d’habilitar una altra sala per a donar cabuda a la gran demanda d’assistència.

Visiblement emocionada i orgullosa davant este repte que suposa consolidar el Feminario, Isabel García assenyalava en la presentació de l’esdeveniment que el Feminario és “un espai de debat on es parlara dels reptes als quals des de sempre s’ha hagut d’enfrontar a la dona i sobre els nous que es presenten actualment. A més, enguany al novembre se celebra el 40 aniversari del feminisme valencià pel qual és bo donar a conéixer a totes les valencianes que han treballat per açò”.

A l’acte de presentació també va acudir el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, qui va assenyalar que “la igualtat és un dels pilars de l’acció de govern d’esta institució, un principi bàsic per a este equip de govern que tractem d’aplicar en tots els àmbits de gestió, no solament en els quals tenen a veure directament amb la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. Hem passat de les paraules als fets”. Respecte a les ponències i a les moderadores de les taules redones que tindran lloc al llarg de les jornades, la diputada d’igualtat assenyalava que “són ponents de primer nivell, encara que el repte era complicat, hem aconseguit superar el nivell de l’any passat, inclòs també el d’assistència. L’any passat es va crear molta expectació però no esperàvem la consolidació en la segona edició. Ve gent de tota Espanya, hem aconseguit un èxit important per a ser el segon any que se celebra”.

 

Ecofeminismo i dones en països en conflicte

En la presentació s’ha repassat les temàtiques a tractar en este segon congrés feminista. Entre les propostes destaquen la taula sobre ecofeminismo, amb l’ex ministra de Medi ambient Cristina Narbona i la catedràtica de la Universitat de Valladolid Alicia Puleo, i el debat sobre les dones en situació de conflicte, amb la participació de la investigadora Pamela Urrutia i l’activista feminista i pacifista Stasa Zajovic, cofundadora de Women in Black de Belgrad.

Al costat d’elles, altres dones referents del feminisme com la catedràtica de la UNED Amelia Valcárcel, padrina del Feminario, la filòsofa Alicia Miyares, la presidenta de la Plataforma de Suport Europeu de Dones a Andalusia, Rafaela Pastor, l’ex ministra de Cultura Carmen Alborch, l’escriptora Laura Freixas, la crítica de cinema Pilar Aguilar i la periodista Rosa Solbes.

En total, una vintena de dones que debatran i extrauran les seues conclusions sobre temes d’actualitat relacionats amb el feminisme i la igualtat, com les noves formes de patriarcat, la prostitució o els úters de lloguer. Un congrés organitzat per la Diputació que, en paraules de la diputada Isabel García, “en dos anys s’ha convertit en un fòrum de debat de primer nivell”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + catorze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats