25n
25N
25N

El curs escolar arribarà amb una despesa de 220 euros a 1890 euros segons el centre en la Comunitat Valenciana

El curs escolar arribarà amb una despesa de 220 euros a 1890 euros segons el centre en la Comunitat Valenciana
20/08/2019 -

La despesa de la volta al col·legi dels escolars valencians oscil·la entre els 220 i els 1.890 euros segons el tipus de centre, d’acord a les dades incloses en un estudi realitzat per la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana.

Aquesta entitat ha realitzat un estudi per a conéixer la previsió de despeses relacionades amb el reinici de les classes aquest mes de setembre. Els números que llança l’informe varien notablement en funció del tipus de col·legi en el qual està escolaritzat l’alumne, segons siga públic, concertat o privat.

Els principals conceptes que configuren la despesa de la volta al col·legi són els uniformes, material, menjador, llibres, i transport. No obstant això, en funció del col·legi les persones consumidores hauran de fer front a totes aquestes despeses o només a alguns. En aquest sentit, el cost de la volta al col·legi pot oscil·lar des dels 220 als 1.890 euros en la Comunitat Valenciana que pot arribar a desemborsar en la primera mensualitat incloent també matrícula.

Per tant, el desemborsament econòmic mitjà a realitzar durant el mes de setembre per a la volta al col·legi és de 220 euros en un col·legi públic incloent el cost de menjador i els materials necessaris; 725 euros per a un concertat tenint en compte el cost de l’uniforme, transport, menjador i materials escolars; a aquests imports caldria afegir el cost dels llibres en el cas de no participar en el banc de llibres XarxaLlibres, que de mitjana oscil·la entre els 170 als 300 euros en funció del curs.

En el cas del col·legi privat, el desemborsament econòmic és molt més elevat, ja que a totes aquestes partides cal afegir la mensualitat que de mitjana està al voltant dels 450 euros, depenent del col·legi i el curs. En alguns centres, i per a alumnes nous solen tindre una quota d’inscripció o matrícula. Per tant, a aquests imports cal sumar habitualment el transport (135 euros); el menjador (125), els llibres de text, uniforme, material, assegurances i altres serveis complementaris.

RECOMANACIONS

El secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Vicente Inglada, recomana comparar preus entre els diferents establiments, reutilitzar el material d’anys anteriors, aprofitar ofertes i descomptes perquè el cost de la volta al col·legi siga el menys onerosa possible.

A més, recorda que el desemborsament econòmic al qual han de fer front les famílies valencianes amb xiquets en edat escolar és menor en el cas que es participe en el programa Xarxa Llibres de la Conselleria d’Educació.

També des de la Unió de Consumidors consideren que “seria necessari plantejar iniciatives pedagògiques que implanten nous mètodes en els quals no siga necessari l’ús de llibres de text en suport físic”, qüestió que a més contribuiria a la sostenibilitat del nostre entorn.

En aquest sentit, des de l’organització de persones consumidores apunten a una sèrie de consells que remeten sempre a un consum responsable i sostenible.

D’altra banda, l’organització de consumidors subratlla que és convenient portar un control de les despeses relacionades amb la volta al col·legi. Una simple comptabilitat domèstica ens permetrà conéixer al detall totes les despeses fins al més insignificant i ens ajudarà a reduir la despesa que suposa el retorn a les aules.

Advoca, així mateix, per repassar tot el material escolar que ja es té a casa i fer una llista del que realment necessitem, no comprar tot el material alhora en el mateix establiment, no deixar-se portar pels desitjos del menor i fugir de les marques o dels productes escolars amb recursos publicitaris.

Quant a la roba i calçat, és convenient traure partit de tot el que pugues de l’any anterior i amb una llista amb el necessari aprofita el que encara quede de rebaixes a comprar el que necessites. En cas d’utilitzar uniforme, revisar la roba d’altres anys per a comprovar aquelles peces que poden continuar utilitzant-se, adquirir els packs de samarretes, calcetins i altres ofertes que sale més econòmic.

La Unió rebutja la possibilitat d’acudir a crèdits ràpids per al finançament de les despeses de la volta al col·legi, ja que aquest tipus de préstecs tenen uns alts interessos que poden “posar en escac” l’economia familiar.

Finalment, i donada la situació de vulnerabilitat de moltes famílies valencianes, la Unió de Consumidors de la Comunitat sol·licita a les diferents Administracions la necessitat d’incrementar les ajudes als xiquets en risc d’exclusió social perquè disposen de les mateixes oportunitats que la resta de l’alumnat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 13 =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020