25n
25N
25N

Els valencians gastaran en la 'tornada al col·le' una mitjana de 250 euros, un 3% més que en 2019

Els valencians gastaran en la 'tornada al col·le' una mitjana de 250 euros, un 3% més que en 2019
28/08/2020 -

La despesa mig prevista pels valencians per a la ‘tornada al col·le’ al setembre és de 250 euros, un 3% més que en l’inici del curs anterior. La xifra supera la mitjana nacional, que se situa en els 230 euros.

Aquesta és una de les conclusions de l’estudi de l’Observatori Cetelem Estacional, donat a conéixer aquest divendres, sobre la intenció de despesa en la Comunitat Valenciana de cara a un retorn a les aules marcat per la Covid-19.

Segons aquest estudi –elaborat per la unitat d’estudis de Cetelem, marca comercial de BNP Paribas Personal Finance–, el 38% dels enquestats té pensat realitzar un desemborsament menor en la tornada a escola 2020, 12 punts percentuals per damunt del declarat pel conjunt d’espanyols (26%).

El percentatge més elevat se situa en aquells que declaren tindre intenció de gastar el mateix que l’any anterior (48%), molt per davall que la mitjana espanyola (59%). Tan sols el 14% dels valencians ratifica la seua intenció de gastar més en aquesta tornada a escola, molt similar al declarat pel conjunt d’espanyols (16%).

El ‘top 3’ de productes que tenen pensat comprar enguany els consumidors valencians de cara a ‘la tornada al col·le’ és, com en anys anteriors: el material escolar (48%), els llibres (42%) i la roba (39%).

Com a dada destacable, els valencians mostren major intenció de despesa en l’agenda escolar (34% enfront del 28% del total d’espanyols) i materials per a transportar menjar com tuppers o termos (22% enfront del 15% del conjunt), que la mitjana nacional.

BOTIGA

Malgrat la pandèmia per la COVID-19, els valencians continuen preferint la botiga física per a realitzar les compres relacionades. El 47% dels enquestats afirma no haver canviat els seus hàbits de compra pel que fa a la ‘tornada al col·le’ i continuarà comprant aquest tipus de productes a la botiga física com el feia abans de la pandèmia, enfront del 52% de la mitjana nacional.

No obstant això, un 39% declara que abans de la COVID-19 realitzava les compres de material escolar a les botigues físiques i que ara, amb motiu de la pandèmia, ho farà online. Aquest percentatge és molt major que la mitjana nacional que se situa en el 30%.

Finalment, el 14% dels valencians que ja adquiria amb anterioritat aquest tipus de productes per internet, el continuarà fent enguany enfront del 18% del total d’espanyols.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 13 =