25n
25N
25N

Toni Gaspar, president de la Diputació de València, va visitar el dilluns les Falles de Xàtiva

Toni Gaspar, president de la Diputació de València, va visitar el dilluns les Falles de Xàtiva
20/03/2019 -

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha visitat aquest dilluns les Falles de Xàtiva, unes de les més reconegudes de la província amb una vintena de comissions i 40 monuments que aquests dies donen color als carrers i places de la capital de La Costera. Acompanyat per les falleres majors de Xàtiva, Laura Martí i Carmen Pavía, i l’alcalde, Roger Cerdà, el president ha compartit amb el col·lectiu faller xativí la matinal de la vespra de San José, dia en què el municipi celebra l’Ofrena a la Mare de Déu de la Seu.

Gaspar no s’ha perdut detall dels monuments de la falla República Argentina i Abu Masaifa, guanyadores en categoria Especial, aquesta última en Infantil. Després de visitar les comissions, el president i la comitiva local s’han desplaçat fins a l’Albereda de Xàtiva per a presenciar la mascletà d’aquest dilluns, la penúltima de les festes.

El president de la Diputació, que en la nit del diumenge va participar en l’Ofrena de València a la Verge dels Desemparats al costat de les falleres i fallers de la comissió Xiva-Francisco de Pla, ha animat al col·lectiu faller de Xàtiva a riure, viure i conviure, lema enguany de la corporació provincial per a aquesta festa gran de valencianes i valencians.

La gran novetat de les Falles de Xàtiva, que compten amb 150 anys d’història, ha sigut la Romeria de pujada a Sant Josep, un esdeveniment promogut pel Gremi de Fusters i la Junta Local Fallera amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva. L’acte va tindre lloc el diumenge 10 de març i va comptar amb la participació de les falleres majors de Xàtiva, els presidents i falleres majors de les 19 comissions de la ciutat, la Societat Musical Primitiva Xativina, l’Escola de Danses i la Muixeranga de Xàtiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − catorze =

Informacion coronavirus
escalante
escalante