25n
25N
25N

Gaspar sobre el futur de les diputacions: "No veig l'assumpte molt centrat per a debats en profunditat"

El responsable provincial insta a treballar per a “millorar” aquestes institucions mentre es parla de si deuen o no continuar

Gaspar sobre el futur de les diputacions: "No veig l'assumpte molt centrat per a debats en profunditat"
03/02/2019 -

El president de la Diputació de València i alcalde de Faura, Toni Gaspar, ha indicat respecte al futur de les corporacions provincials i la seua permanència o no que aquest és un “debat en profunditat” per al qual Espanya no està en aquest moment, tenint en compte que decidir el futur d’aquestes institucions passa per “canviar la Constitució”.

“No veig jo l’assumpte molt centrat en aquest moment, veient els debats nacionals, per a coses en profunditat”, ha exposat referent a això Gaspar en una entrevista a Europa Press.

El responsable provincial ha instat a treballar per a “millorar” i “modernitzar” les diputacions, amb la finalitat d’oferir “millor servei a la gent”, mentre estiga obert el “debat permanent” sobre el seu futur i sobre si han de continuar o no.

“Mentre els uns i els altres parlen de si sí o si no, la qual cosa cal fer, mentre existisca, és fer-la millor”, ha afirmat. “Serem pràctics. Debats que hi haja els que vulga. Jo no invertiré temps en això, preferisc invertir-ho a modernitzar i a fer això millor”, ha reiterat.

Gaspar ha comentat que en el cas de la Diputació de València, ell i el president de la Generalitat, Ximo Puig, el centren a veure “si hi ha alguna competència que està duplicada” entre l’administració provincial i l’autonòmica i determinar “qui la pot fer millor”.

D’altra banda, preguntat per la seua experiència com a president de la Diputació de València des del mes de juliol passat, quan va accedir a aquest càrrec en substitució del també socialista Jorge Rodríguez a partir de la seua dimissió després de la seua detenció en l’Operació Alqueria, Gaspar ha destacat que coneixia la institució perquè formava part d’ella, fins llavors com a diputat d’Hisenda i vicepresident, i amb anterioritat com a portaveu del PSPV i membre de l’oposició.

Així mateix, ha detallat que des que va accedir a la presidència ha estat treballant per a “solucionar coses que estaven en marxa i uns altres que no”, a més d’atendre l’agenda diària, mantindre trobades amb alcaldes per a resoldre “problemes diaris dels ajuntaments”. Entre els assumptes pendents, ha ressaltat la labor en les empreses públiques Divalterra i Egevasa i ha dit que en els processos escomesos en totes dues “tothom ha estat a l’altura”.

Toni Gaspar ha insistit en la seua “obsessió personal” per escometre “la modernització de la institució” i en aquest camí per aconseguir la “simplificació” de tràmits i programes. Referent a això, ha apostat per reduir les línies de subvencions “al Fons de Cooperació” i “al Fons d’Inversió”.

“POLSAR, AJUNTAMENT PER AJUNTAMENT”

“Els ajuntaments són majors d’edat i hem d’anar a dues línies. Reduiríem la burocràcia i no hauríem d’estar interferint contínuament als ajuntaments”, ha considerat. “Des de la presidència s’ha intentat establir les bases d’aqueixa simplificació”, ha reiterat i ha apuntat que aqueix és “un treball previ callat i anònim” que passa també per “convéncer a molta gent que això és possible”.

Al seu torn, ha mostrat la seua intenció, en el que queda de mandat, de continuar reunint-se amb alcaldes i visitar municipis per a “prémer, ajuntament per ajuntament” la iniciativa d'”establir les bases de la modernització i la simplificació”. “Aqueixa és la transcripció de pensar en curt, mitjà i llarg termini”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + catorze =

bombers
bombers
Valencia activa