25n
25N
25N

Gaspar recordarà en cada ple de la Diputació a les dones assassinades per les seues parelles o exparelles

Gaspar recordarà en cada ple de la Diputació a les dones assassinades per les seues parelles o exparelles
24/09/2019 -

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha anunciat aquest dimarts, a l’inici del primer ple ordinari de la corporació provincial després de la seua constitució a partir de les eleccions del 26M, que recordarà en cada sessió plenària d’aquest mandat a les dones assassinades per les seues parelles o exparelles.

Així, ha mostrat el rebuig d’aquesta institució a la violència masclista i ha indicat que recordarà, “una a una, amb el seu nom, edat i lloc d’origen” a aquestes dones. Gaspar ha llegit al començament del ple d’aquesta jornada un escrit en el qual ha mostrat el “contundent desafiament” de la Presidència de la Diputació de València “a la violència masclista, que continua colpejant-nos com a societat i com a representants públics cada dia”.

“Aquesta institució té i tindrà en la lluita contra la violència cap a les dones una prioritat i una màxima responsabilitat. El sexisme, la vexació, les agressions, la inseguretat o la subordinació femenina són concepte als quals ens enfrontem amb la contundència que aquesta maleïda situació requereix”, ha exposat el responsable provincial.

Gaspar ha afirmat que es vol “lliures” a aquestes dones i ha destacat que des de la corporació provincial no es permetrà “ni el silenci ni l’oblit de les dones víctimes de la covarda i miserable violència masclista”. “No hem parat i no pararem de prendre iniciatives polítiques, ja siga la implantació de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere o qualsevol mesura que es detecte, denuncie i protegisca a una dona amenaçada”.

“No oblidarem. Per això, en cada sessió plenària de la Diputació de València recordaré, una a una, amb el seu nom, edat i lloc d’origen, a totes les dones assassinades a mà de les seues parelles o exparelles”, ha anunciat.

Després d’això, Toni Gaspar ha apuntat que des de juliol fins a aquest dimarts, aquestes dones han sigut tretze: Mª Asunción, 47 anys d’Elx (Alacant) (13 de juliol); Mª Elena, 47 anys, Corts de la Frontera (Màlaga) (17 de juliol); Mª Carmen, 47 anys, Vilalba (Lugo) (21 de juliol); Rita, 57 anys, Calpe (Alacant) (22 de juliol); Eva, 47 anys, Terassa (Barcelona) (24 de juliol); Maruchi, 52 anys, Escalante (Cantàbria) (29 de juliol) i Josefa, 55 anys, Villagonzalo Pedernales (Burgos) (31 de juliol).

Entre aquestes estan també Rita Nicole, 21 anys, L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) (2 d’agost); Mª Pilar, 48 anys, Madrid (16 d’agost); Dolores, 74 anys, Jaén (18 d’agost); Alba, 39 anys, Valga (Pontevedra) (16 de setembre); Adaliz, 31 anys, Ciutat Lineal (Madrid) (17 de setembre), i Ika, 59 anys, Ses Salines (Mallorca) (22 de setembre). “Ni una menys”, ha conclòs Gaspar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + dotze =

CCCC
torrent