Gaspar, sobre les diputacions: "Les institucions no són sagrades i han de transformar-se, però cal reflexionar bé"

Gaspar, sobre les diputacions: "Les institucions no són sagrades i han de transformar-se, però cal reflexionar bé"
25/09/2018 -

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha considerat aquest dimarts, preguntat pel debat sobre les diputacions, que les institucions “no són sagrades i han de transformar-se i millorar-se per a servir millor a la gent”, però ha puntualitzat que aquesta qüestió ha de reflexionar-se “bé” i decidir-se i consensuar-se “entre tots”.

Així ho ha indicat Gaspar als mitjans de comunicació, després del ple ordinari del mes de setembre de la corporació provincial, en ser preguntat pel debat sobre el futur de les Diputacions, després de les propostes que plantegen PSPV, Podem i Compromís.

Sobre aquest tema, Gaspar ha comentat que no hi ha institucions “sagrades” i es poden “transformar i millorar”, però ha assenyalat que en aquest debat “no s’està reflexionant bé” perquè “no es pregunta als alcaldes que són els usuaris de les Diputacions”. A més, ha considerat que el debat ha sorgit “a l’empara del període electoral i de voler tindre cert protagonisme”.

Així, ha admès trobar a faltar “una reflexió” a l’hora de presentar les propostes, encara que ha puntualitzat que totes són “vàlides mentre servisquen perquè els diners de la gent s’utilitzen de la millor manera possible”. Per tant, “si açò significa que transformem i decidim alguna cosa que millora la gestió dels nostres diners per a servir millor a la gent, benvingut perquè no hi ha gens sagrat”, ha comentat.

No obstant açò, ha insistit que es deu posar “els accents on corresponen” perquè, al seu juí, no es pot demanar l’eliminació de les diputacions “sense dir què va a passar amb eixes competències i com se’n van a executar”. “Això és el que els preocupa als alcaldes i sobretot quan hi ha legislacions que ens obliguen a prestar una sèrie de servicis. Cal veure tot: la lletra gran i la xicoteta i dir només la gran ens pot portar a error”, ha remarcat.

PP DEMANA A COMPROMÍS QUE RENUNCIE AL SOU

D’altra banda, durant el ple, la portaveu del Partit Popular en la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha exigit a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, que tant ella com els seus companys de Compromís en la Diputació i els seus assessors “renuncien als seus sous i destinen eixos diners a polítiques socials i en matèria de dependència”.

Contelles ha recordat que Amigó va participar en una roda de premsa amb altres membres del seu partit per a anunciar que plantejaran en el Congrés dels Diputats reformar la Llei de Bases de Règim Local per a poder eliminar les corporacions provincials.

“Amigó ha defès que aquesta Diputació ha de desaparéixer i el ‘buidament polític’ que suposadament han impulsat en aquests tres anys. Per coherència instem al fet que la vicepresidenta i tots els membres del seu partit, diputats i assessors, renuncien als seus sous i que aquesta Diputació destine tots eixos diners als municipis, per exemple a polítiques socials i de dependència que tan descurades té la senyora Mónica Oltra”, ha subratllat.

Sobre aquest tema, Amigó li ha replicat que Compromís es va presentar per a governar i no va a deixar de fer-ho perquè aleshores gestionaria el PP. “La gent no ens ha votat perquè governen vostés i seguirem gestionant les diputacions mentre existisquen de la millor manera que entenem i com estem fent”, ha defès.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =

sagunt a escena 2019
turismo salou