25n
25N
25N

Gaspar coordina amb més de 250 alcaldes de València mesures per a pal·liar la crisi per la pandèmia

Gaspar coordina amb més de 250 alcaldes de València mesures per a pal·liar la crisi per la pandèmia
14/05/2020 -

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha coordinat amb més de 250 alcaldes i alcaldesses d’aquesta província mesures per a pal·liar la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19, segons ha informat la corporació provincial en un comunicat.

Així, ha destacat que Gaspar ha conclòs aquesta setmana el cicle de trobades que ha mantingut amb els primers edils dels municipis valencians amb l'”objectiu principal” de “coordinar la gestió de la crisi causada per la Covid-19 i ajudar els ajuntaments a fer front a les conseqüències de la pandèmia i a la necessària reactivació de l’economia local”.

En aquestes reunions, ha agregat la Diputació de València, els responsables municipals han agraït de la labor de la institució provincial, “per ser la primera que s’ha preocupat” per la seua situació, “la primera a fer arribar material de protecció i la primera a dotar d’ajudes econòmiques”.

En aquesta línia, ha apuntat que “molts d’ells” han manifestat que la seua “satisfacció amb la Diputació és total” perquè “en la soledat de la pandèmia no ha deixat” de secundar i donar cobertura, “demostrant efectivitat i proximitat”.

La corporació provincial ha assenyalat que els representants dels ajuntaments valencians també ha considerat “fonamental” que “la Diputació haja estat en permanent contacte amb ells, oferint informació puntual i concisa durant la pandèmia, transmetent diferents comunicacions sobre informació de servei, lliuraments de material o convocatòries de reunions”.

El president d’aquesta institució ha assegurat que les reunions que ha mantingut amb els alcaldes han sigut “molt productives i satisfactòries” perquè “han permés poder tractar de tu a tu amb les persones que han hagut de gestionar moltes mesures de l’estat d’alarma en els municipis, sense manual d’instruccions i a vegades amb pocs recursos”.

To Gaspar ha asseverat que és “important que els pobles noten que la institució que els integra siga coneixedora dels seus problemes, inquietuds o dubtes”, a més de valorar la decisió d'”ajudar-los a mitigar les conseqüències que aquesta situació tan extraordinària està ocasionant en tots els pobles”.

“Creiem en la majoria d’edat dels ajuntaments, per això la nostra obsessió ha sigut posar el màxim dels recursos econòmics i el més ràpid possible a la disposició dels municipis, a més de proveir-los de material necessari per a afrontar la crisi sanitària, fent-ho tot això de manera discreta i amb el consens polític de tota la Diputació de València”, ha exposat Gaspar.

Les reunions amb primers edils de la província de València les ha dutes a terme Toni Gaspar entre el 27 d’abril i el 12 de maig. Les trobades van arrancar amb els alcaldes i alcaldesses del Racó d’Ademús i van finalitzar aquest dimarts amb les videoconferències mantingudes amb els responsables locals de la Foia de Bunyol i la comarca Requena-Utiel.

La Diputació ha destacat que d’aquesta manera durant onze dies, el seu president “ha pogut conversar amb els alcaldes i alcaldesses de les 15 comarques valencianes, a fi d’escoltar les seues necessitats i inquietuds i explicar-los les mesures aprovades en el ple d’abril, amb una important injecció econòmica que ajudarà els ajuntaments a afrontar la crisi causada pel coronavirus i la reactivació econòmica dels municipis”.

La corporació provincial ha ressaltat que es tracta d'”un total de 200 milions d’euros, dels quals 140 corresponen al Pla d’Inversions 2020-2021 i 60 al Fons de Cooperació Municipal”.

SUPERÀVITS

Així mateix, ha comentat que Gaspar ha escoltat a més “les reivindicacions i suggeriments dels responsables locals, per a atendre-les des de la mateixa corporació provincial o per a traslladar-les a altres administracions amb competències per a respondre a aquestes peticions” com “l’elevada a l’Executiu central, a través de la FEMP, perquè els consistoris puguen utilitzar els seus superàvits i romanents en la gestió de la crisi”.

La institució provincial ha agregat que aquestes trobades han servit també “per a aclarir dubtes sobre la posada en marxa del Pla d’Inversions, que ajudarà a reactivar l’economia en tota la província”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + cinc =

Informacion coronavirus
escalante
escalante
Informacion coronavirus
el puig