25n
25N
25N

Gascó (PP) acusa Marzà d'obscurantisme en la seua proposta de tancar 200 aules el pròxim curs

La portaveu d’Educació del PPCV, Beatriz Gascó, assenyala que “Marzà fica la tisora de les retallades en l’educació pública”

Gascó (PP) acusa Marzà d'obscurantisme en la seua proposta de tancar 200 aules el pròxim curs
05/04/2021 -

La portaveu d’Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha denunciat les retallades en educació amb la supressió de més de 200 aules per al pròxim curs, segons recull l’esborrany de l’arranjament escolar remés als centres en plenes vacances.

Per a la portaveu popular és preocupant “l’obscurantisme i la falta de transparència d’aquest arranjament escolar. L’absència de dades clares fa sospitar que alguna cosa intenten ocultar des de la Conselleria d’educació. No s’especifica la titularitat del centre, ni les unitats d’educació especial, ni les de comunicació i llenguatge. Un galimaties que només obeeix a un intent clar de voler ocultar informació. Volem que el conseller Marzá done explicacions i per això demanarem la seua compareixença donen les Corts, perquè aclarisca aquesta supressió d’unitats que suposarà un saldo negatiu global per al curs que ve”.

Gascó ha indicat que “els docents estan passant el pitjor curs de les seues vides, assumint responsabilitats que no els corresponen de manera permanent i, el primer dia d’unes merescudes vacances, el dijous sant, els remeten una de les normes més importants de la Conselleria, l’arranjament escolar del curs 2021-2022. És una falta d’empatia cap al professorat al qual, una vegada més maltracten des de la cartera d’educació”. “Per què no volen posar llum i taquígrafs a l’arranjament escolar? En publicar-ho en aquestes dates, intenten que les retallades passen desapercebudes i intenten entorpir la presentació d’al·legacions a un document que preveu eliminar més de 200 unitats en la Comunitat”.

La diputada ha qualificat de “vergonyós” que “Marzà i Puig retallen en educació malgrat que eixa Conselleria compta amb 600 milions d’euros més que l’últim exercici pressupostari del Partit Popular en el Consell, gràcies a les gestions de l’últim govern del PP a Espanya. El ròssec de les retallades és una constant en el Botànic: retallades milionàries en el pla Edificant, impagaments en les despeses de funcionament dels centres, falta de material de seguretat en els centres educatius, falta de purificadors i ara retalla 200 unitats en un moment on el que haurien de fer és habilitar més per a garantir la seguretat en els centres educatius”.

Beatriz Gascó ha recordat les paraules del conseller Marzá quan va assumir la cartera d’Educació. “Llavors assegurava que “tots els xiquets continuaran en el seu centre” i “s’han acabat les retallades”. Potser 200 unitats no són retallades? Per què ara el conseller ja no presenta l’arranjament escolar a so de bombo i platerets en roda de premsa? Tot el contrari, ara intenta no fer soroll publicant-ho en plenes vacances perquè les retallades passen tan desapercebudes com siga possible. És vergonyós que justifiquen la supressió d’unitats per la baixada de la natalitat. Quan el Partit Popular donava eixa mateixa explicació, l’esquerra deia que les supressions no obeïen a qüestions vegetatives. Una vegada més, comprovem la falta d’ètica i de crèdit del Botànic que no dubta a dir unes coses en l’oposició i fer el contrari en estar en el govern”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − catorze =