caixa popular

Gascó: "els valencians hem hagut de patir una política educativa sectària, radical i catalanista"

Gascó: "els valencians hem hagut de patir una política educativa sectària, radical i catalanista"
04/07/2018 -

La Portaveu d’Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha instat a Marzà a deixar de maltractar als centres concertats de la Comunitat Valenciana i complir amb les sentències que obliguen a l’administració valenciana a restituir els concerts després de conéixer-se que la Generalitat ha presentat recurs davant el Suprem.

La diputada popular ha assenyalat que Marzà “pretén allargar la situació per a, mentre el Suprem decideix, asfixiar als centres que tenen greus dificultats econòmiques després d’arrabassar-li als concerts. L’objectiu del Consell de Puig és imposar un model d’escola únic que puguen controlar. L’escola concertada molesta a Compromís i PSPV per tenir un ideari que no poden controlar”.

Gascó ha demanat a Marzà que “cesse ja en el seu assetjament i enderrocament contra els centres concertats que li porta fins i tot a saltar les lleis i normes sense importar-li les conseqüències. Amb aquesta actitud de tancament irresponsable l’única cosa que va a aconseguir Marzà és haver d’indemnitzar als centres per danys i perjudicis després de les seues irresponsables decisions o assumir que puga ser condemnat per prevaricació perquè els centres o les famílies li denuncien”.

Beatriz Gascó considera “una autèntica vergonya” que Marzà “seguisca amb el seu sectarisme habitual en negar-los als centres el concert que els va suprimir sense estar justificat i mantinga el tancament malgrat les sentències. Com sosté que, mentre presenta recursos, no pensa complir-les, esperem que quan hi haja sentència ferma assumisca les seues responsabilitats i dimitisca amb caràcter immediat. És evident que aquest senyor està inhabilitat per a seguir al capdavant de la conselleria perquè porta tres anys en els quals els valencians hem hagut de patir una política educativa sectària, radical i catalanista. Ha de retornar ja els concerts”.

La portaveu popular ha assenyalat que “Marzà no pot seguir mirant cap a un altre costat i ha de ser conscient dels danys irreparables que ha suposat la supressió d’aquests concerts: famílies obligades a modificar els seus plans per als seus fills, alumnes que no han sigut capaços d’adaptar-se als nous centres arribant a l’extrem de repetir curs, centres educatius endeutats per a mantenir l’oferta que pretenia suprimir, incertesa… Tot açò dit pels tribunals per uns concerts arrabassats sense justificació, generant davant la comunitat educativa una incertesa i indefensió de la qual algú s’ha de fer responsable”.

Finalment, Beatriz Gascó ha recordat que “els centres concertats estan blindats per llei doncs és un dret arreplegat en la Constitució. Ha d’existir pluralitat i diversitat en l’oferta per a poder garantir la lliure elecció de les famílies. Una vegada més Marzà arrabassa a les famílies la seua possibilitat d’elecció”.

La particular campanya contra l’adoctrinament a les aules

La formació liderada per Isabel Bonig va llançar una plataforma en internet per a arreplegar denúncies i queixes contra pràctiques en les aules que es puguen considerar “adoctrinament”. Pares, professors, i també alumnes, poden enviar les seues queixes. L’objectiu que assenyalen des del PPCV és evitar que els centres educatius siguen “subseus” dels partits en el Govern valencià.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 4 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris