caixa popular

Gas Natural Fenosa i Seat s'alien per a impulsar el gas natural com a combustible de vehicles

Gas Natural Fenosa i Seat s'alien per a impulsar el gas natural com a combustible de vehicles
04/07/2017 -

El president de GAS NATURAL FENOSA, Isidro Fainé, i el president de SEAT, Lucca de Meo, han signat hui un acord estratègic entre ambdues companyies per a potenciar projectes d’innovació conjunts i expandir l’ús del gas natural en l’àmbit de la mobilitat a Espanya.

Aquesta aliança a llarg termini permetrà a la companyia energètica i a l’automobilística liderar el creixement i posicionament del gas natural vehicular (GNV) com a combustible eficient i alternatiu en el transport. Ambdues companyies ja col·laboren en aquest àmbit des de l’any 2013.

A través d’aquesta col·laboració GAS NATURAL FENOSA i SEAT impulsaran diferents línies d’actuació per a la introducció i comercialització de vehicles de gas en tres col·lectius específics.

D’una banda, a través dels concessionaris oficials de SEAT, en els quals s’analitzarà el desenvolupament d’infraestructures per a comptar amb gasineres així com programes formatius per als empleats. En segon lloc, les dues companyies crearan una oferta comercial conjunta per als autònoms espanyols, a través de la qual tindran beneficis en cotxes i combustible. I d’altra banda, es treballarà en un programa de càrrega domèstica de gas natural dirigit a particulars, impulsat amb l’administració per a complir els aspectes regulatoris corresponents d’aquesta activitat.

Així mateix, ambdues companyies engegaran ajudes per a la recerca de nous combustibles eficients, com el biogàs. L’acord estratègic inclou una major implantació de vehicles de gas i la promoció del gas natural comprimit (GNC) en l’àmbit del servei públic.

“Aquest acord permetrà seguir potenciant una mobilitat sostenible, tant en l’àmbit privat com en el professional. El gas natural vehicular permet millorar la competitivitat i afavoreix el desenvolupament econòmic, gràcies a un preu competitiu i al seu paper clau en la millora de la qualitat de l’aire de les ciutats”, ha assenyalat el president de GAS NATURAL FENOSA, Isidro Fainé.

Per la seua banda, el president de SEAT, Lucca de Meo, ha destacat que “amb aquesta aliança reafirmem el nostre compromís amb el desenvolupament del gas natural comprimit com a combustible alternatiu. Els vehicles de GNC contribueixen activament a la mobilitat eficient en les ciutats, a la reducció d’emissions i al compliment dels nous criteris mediambientals. El paper de les administracions també és fonamental per a invertir en infraestructures que acceleren el nombre de punts de recarrega i convertisquen al gas natural en una tecnologia més accessible”.

SEAT explica actualment amb la tecnologia híbrida de gas natural comprimit i gasolina en el León, en els seus acabats 5 portes i familiar, i en el Mii, als quals se sumaran en l’últim trimestre d’enguany la versió GNC del SEAT Eivissa i, en 2018, el nou crossover Arona.

Un acord estratègic de llarg recorregut

GAS NATURAL FENOSA i SEAT van signar un primer compromís de col·laboració en 2013. Des de llavors i fins hui, s’han incorporat 237 vehicles de gas natural comprimit (GNC) a les flotes de vehicles del grup energètic a Espanya. La flota actual de vehicles de GNC de la companyia a Espanya està composta per prop de 300 vehicles.

L’acord de col·laboració signat avui permetrà a ambdues companyies seguir treballant en l’expansió del gas natural en l’àmbit del transport i potenciar el seu ús com a combustible alternatiu, tant en el cas de vehicles privats com en el de transport pesat.

El Gas Natural Vehicular a Espanya

A Espanya existeixen actualment 50 estacions públiques que subministren gas natural, 27 de les quals pertanyen a GAS NATURAL FENOSA. Segons xifres de Gasnam (l’Associació Ibèrica de Gas Natural per a la Mobilitat), les matriculacions de vehicles propulsados amb gas natural van augmentar un 133% en 2016 a Espanya, fins al punt que a tancament de 2016 circulaven més de 6.100 vehicles d’aquest tipus. D’aquests, quasi 1.700 eren vehicles lleugers i més de 4.200, vehicles pesats de transport, com a autobusos o camions.
Espanya és actualment el país europeu amb més estacions de servei de gas natural liquat (GNL) per a vehicles, i el segon d’Europa per vehicles de transport que funcionen amb GNL.

Els avantatges d’aquest combustible alternatiu

El gas natural com a energia per a la propulsió de vehicles ofereix avantatges mediambientals i econòmiques, i suposa una alternativa als combustibles tradicionals.
Aquest combustible permet reduir les emissions a l’atmosfera i millorar així la qualitat de l’aire de les ciutats. En aquest sentit, redueix en més d’un 85% les emissions d’òxid de nitrogen i ajuda a rebaixar en un 24% les emissions de CO2 – el principal gas d’efecte hivernacle –, així com pràcticament totes les partícules en suspensió. Aquesta energia, per tant, contribueix a la lluita contra el canvi climàtic.

D’altra banda, els vehicles a gas natural permeten disminuir la contaminació acústica de les ciutats, ja que redueixen en un 50% les emissions sonores i vibracions respecte als motors dièsel.

Més enllà dels avantatges mediambientals, des del punt de vista econòmic, el gas natural és un combustible molt competitiu, ja que permet un estalvi per quilòmetre d’un 30% respecte al gasoil i d’un 50% respecte a un vehicle a gasolina.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 15 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats