caixa popular

Gandia tramitarà la declaració de Bé de Rellevància Local per a l'església de Sant Nicolau i els tinglados del port

Gandia tramitarà la declaració de Bé de Rellevància Local per a l'església de Sant Nicolau i els tinglados del port
02/03/2018 -

El president de la Junta de Districte del Grau i la platja, Miguel Ángel Picornell, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per denunciar el que ha qualificat de “dos pufos” amb què s’ha trobat l’actual executiu. “Em pregunte com és possible generar tants problemes en tan sols quatre anys” va declarar el regidor.

El primer dels temes abordats ha estat que l’Ajuntament de Gandia ha tramitat la confiscació de la garantia d’obres al constructor que va realitzar les obres de les Oficines Municipals del Grau i que van ser inaugurades la passada legislatura durant l’estiu de 2014. “Ens hem trobat amb una empresa constructora de la qual poc se sap. El que sí que sabem és que a l’edifici hi ha humitats i altres desperfectes. Per això, com a Ajuntament hem decidit confiscar la garantia que va dipositar el constructor en el seu dia per tal de pal·liar la falta d’interés de l’anterior govern per aconseguir un edifici en condicions per als veïns i veïnes del Grau”.

El segon aspecte que ha abordat Picornell i que ha qualificat de un “nou pufo“, ha estat el deute que l’anterior govern va deixar després de l’actuació a la plaça de les Vies i que ascendix a 500.000 € en concepte de l’expropiació dels terrenys a Adif. “Mig milió d’euros són molts diners. Hem intentat negociar un pagament en diferit a diversos exercicis i per això hem hagut de realitzar una modificació de crèdit per solucionar el problema” i afegia que “el pitjor de tot és que els membres del PP es van abstenir de la solució que vam aprovar a la Comissió d’Economia. Un cop més, el PP genera el deute i el problema però en lloc de sumar per la ciutat, fa com si la cosa no anés amb ells“.

Picornell va continuar amb la seua compareixença informant sobre l’estat de la tramitació com a Bé de Rellevància Local del Temple de Sant Nicolau. “Una prova més de la desídia i les poques ganes de treballar de l’anterior govern. Dic això perquè la mesura que anem a reactivar no costa diners“.
El regidor va recordar que coincidint amb el 50 aniversari de la construcció de l’edifici, el grup municipal de Bloc-Verds, va presentar una moció resolutiva sol·licitant que l’Ajuntament de Gandia iniciés l’expedient per declarar l’Església de Sant Nicolau com a Bé de Rellevància Local. “Van passar els dies, els mesos i fins i tot els anys i el PP no va fer absolutament res. No es va tramitar ni un sol paper. Ara aquest govern adquirix el compromís de realitzar la tramitació dels documents que exigix la Llei de Patrimoni Valencià perquè aquesta joia del Modernisme tinga la protecció que mereix i puga aspirar a aconseguir les subvencions que concedixen els organismes oficials per a aquest tipus d’edificacions“.

Finalment, l’edil socialista ha informat que el Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Gandia sol·licitarà en el pròxim plenari la declaració com a Bé de Rellevància Local al conjunt dels tinglados del port. “Pensem que aquesta centenària obra forma part important del Grau i que hem de preservar-los de qualsevol temptativa de modificar-los. D’aquesta manera, les dues edificacions més característiques del Grau estarien protegides per la legislació autonòmica“.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 20 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC
cultura als barris