25n
25N
25N

Gandia tancarà el termini per a sol·licitar ajudes pels danys de l'incendi de Marxuquera l'últim dia de mes

Gandia tancarà el termini per a sol·licitar ajudes pels danys de l'incendi de Marxuquera l'últim dia de mes
03/09/2019 -

Els co-portaveus del Govern, el vicealcalde, Josep Alandete, i el tinent d’alcalde, José Manuel Prieto, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per tal d’informar dels principals punts tractats a la Junta de Govern Local celebrada aquest matí.

Així, Alandete ha explicat que, dins de la tasca constant per pal·liar els efectes de l’incendi de Marxuquera de l’agost passat, la Junta de Govern ha resolt favorablement 8 de les 10 sol·licituds presentades en la línia d’ajudes de restauració agroforestal, fins a un màxim de 12.000 €, per a aquells afectats sense assegurança o sense cobertura d’altres ajudes. Les altres dues sol·licituds s’han desestimat perquè entraven en altres línies. La partida reservada era de 269.993,90 €. Així que el romanent es destinarà a la restauració de terrenys públics. “Fem també un agraïment a la gran tasca dels funcionaris de l’Ajuntament, que durant tot aquest període estan treballant de forma molt eficient”.
Per la seua banda, Prieto ha recordat que aquesta és una de les dues línies d’ajudes posades en marxa per la Generalitat. “Sens dubte, la més nombrosa és la que continua oberta fins al 30 de setembre. 1.101.138,39 € per a habitatges, equipaments i infraestructures agràries”. I ha recordat que aquestes ajudes se sumen a les del govern central, que continuen obertes, després de la declaració de zona d’emergència.

És per això, que Alandete ha fet una nova crida als afectats perquè presenten la documentació necessària a l’Oficina d’atenció als damnificats per l’incendi, situada a la planta baixa de l’Ajuntament. El telèfon per sol·licitar una cita prèvia és el 962 95 94 00. “És important que l’esforç que es fa des de l’administració siga aprofitat. De totes maneres, l’Ajuntament està actuant constantment en la zona. Ben aviat, per exemple, recuperarem el pont de la urbanització Montepino i farem totes les campanyes de reforestació que siguen possibles”.

També el 8 d’agost passat es va aprovar la devolució de l’IBI corresponent a l’exercici 2018 a 126 contribuents afectats. Per un import total de 145.440 €.

Impuls al foment de la lectura

Prieto ha informat també que la Conselleria de Cultura, Educació i Esport va aprovar el 26 de juliol passat dues subvencions a la xarxa de Biblioteques públiques de Gandia. D’una banda, per a les activitats de foment de la lectura, per valor de 3.800 €. D’altra, 16.205,28 € per l’adquisició de material bibliogràfic, que es complementa amb la partida municipal destinada al respecte.

Per cert, que dissabte passat el Bibliobús va donar per finalitzada la campanya d’estiu 2019 iniciada l’1 de juliol. El servei bibliotecari temporal, instal·lat davant del Club Nàutic, ha atés aquestes setmanes més de mil usuaris, arribant als 2.777 préstecs. Per altra banda, s’han registrat 161 nous lectors i s’han atés més de 1.000 usuaris, la gran majoria provinent de fora de la Safor. “Aquestes dades, que milloren respecte anys anteriors, confirmen la idoneïtat del bibliobús a la platja de Gandia durant l’estiu”, ha assegurat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 2 =