25n
25N
25N

V Setmana Europea de la Mobilitat a Gandia

Amb motiu del “Dia Europeu sense cotxes” els accessos principals als centres escolars estaran tancats al trànsit rodat de 08.30 a 9.15 i de 12.30 a 13.15

V Setmana Europea de la Mobilitat a Gandia
17/09/2019 -

El regidor de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau; i Salvador Morant, Intendent de la Policia Local, han presentat aquest matí les activitats programades amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat a Gandia. Una edició enfocada als més menuts perquè adquirisquen consciència del que suposa una ciutat més sostenible i amable amb els vianants.

Per aquest motiu, i aprofitant la jornada de demà, declarada “Dia Europeu sense cotxes”, el consistori ha establert un dispositiu especial perquè es puga accedir als col·legis sense utilitzar cotxes i on es fomente l’ús de la bicicleta o altres sistemes de mobilitat.

“Quan parlem de sostenibilitat, parlem entre altres coses d’una ciutat on els vianants es puguen desplaçar per determinades vies amb total seguretat i on es fomente el transport alternatiu” va declarar Nacho Arnau.

A més d’aquesta iniciativa que es desenvoluparà demà dimecres, el regidor ha explicat que també tindrà lloc el pròxim divendres el Plenari de la Mobilitat, on 17 xiquets triats després de realitzar unes redaccions sobre la matèria, compartiran les seues propostes amb l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant i la Jefatura Provincial de Trànsit.

El diumenge 22 de setembre tindrà lloc la celebració del “Dia de la bici” organitzat per l’Associació de veïns de la plaça El·líptica.

Arnau ha volgut destacar que aquestes tres accions es veuran complementades al llarg de l’any amb determinades iniciatives com campanyes d’educació viària als centres escolars, el parc d’educació viària, ampliació o modificació d’alguns carrils bici i els camins escolars segurs. Sobre aquesta mesura, el regidor ha explicat que han estat els xiquets i xiquetes els que han explicat les seues idees de què caldria fer per a augmentar la seguretat en els accessos a l’escola, unes mesures que han estat avaluades pels tècnics municipals i que es pretén anar implantant de forma progressiva.

Per la seua banda, Salvador Morant, ha explicat que durant la jornada de demà, els accessos directes a les portes principals dels col·legis seran tancats al trànsit rodat. “La ciutat té una dinàmica i tampoc podem tancar completament tots els carrers per la qual cosa establirem el mateix dispositiu que el que es va posar en marxa en el final de curs de 2017”.

Morant ha recalcat que en el cas de les escoles de Benipeixcar, Botànic Cabanilles i Joan Martorell, donades les característiques de les vies de l’avinguda de les Esclaves, el carrer Benissuai i l’avinguda de Beniopa, no s’aplicarà aquest tall encara que sí que hi haurà una regulació especial.

Per a la resta de centres escolars, a les 08.30 es procedirà al tall dels vials que durarà fins a les 09.15 hores, una situació que es repetirà des de les 12.30 fins a les 13.15.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 10 =