25n
25N
25N

Gandia, seu del Dia de la Biblioteca

Gandia, seu del Dia de la Biblioteca
03/10/2019 -

Jose Manuel Prieto, regidor responsable de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB) de Gandia i el tècnic de les Biblioteques de la ciutat, Toni Ordiñana, han comparegut aquest matí en roda de premsa per a informar que Gandia ha estat seleccionada com la ciutat espanyola on se celebraran els actes centrals del Dia de la Biblioteca.

L’edil ha destacat que el Ministeri de Cultura selecciona cada any a una única ciutat espanyola per celebrar aquesta efemèride i que el projecte presentat pel departament ha estat seleccionat. D’aquesta manera, Gandia serà l’epicentre de totes les biblioteques d’Espanya el pròxim dia 24 d’octubre. «Previ al dia 24 i aquest mateix dia, estem ultimant tota una àmplia programació de la mà del Ministeri de Cultura que donarem a conéixer d’ací a poc temps. La importància d’aquesta elecció es demostra en el fet que cap ciutat de tota la Comunitat Valenciana ha aconseguit aquest nomenament en els 23 anys que s’han atorgat».

Durant la roda de premsa, també s’ha informat de les 33 activitats que es desenvoluparan durant el pròxim mes a les biblioteques municipals.

Prieto ha destacat que totes aquestes activitats seran completament gratuïtes i que totes elles són de qualitat. «Tindrem iniciatives amb ponents de rellevància com els que participaran en el cicle d’Història de Gandia, passant per persones destacades en la docència universitària o en àmbit de les ciències i les arts o sense anar més lluny, els ponents que participaran en la iniciativa dones Sàvies». «Són activitats adreçades a tots els públics i hem d’estar orgullosos de tindre una de les millors xarxes de biblioteques de la Comunitat Valenciana i d’Espanya, que no només compta amb llibres sinó que està plena de vida».

Un altre dels aspectes que ha destacat el regidor és la importància de les accions formatives com la preparació de les proves de la Junta Qualificadora de Coneixement del Valencià, que inicial el pròxim 21 d’octubre, els grups de conversa en diversos idiomes o les múltiples activitats d’animació lectora que es desenvolupen en totes les biblioteques.

«El que volem és que les biblioteques continuen en tots els barris i que la seua influència s’estenga a tots els sectors d’edat o interés i que l’IMAB seguisca sent una palanca de suport per a una ciutat que es troba a l’avantguarda de la cultura», ha conclòs Prieto.

Per la seua banda, Toni Ordiñana ha declarat que «tots els que formem part de la xarxa de Biblioteques sempre estem treballant i pensant en els usuaris. El nostre esforç és oferir tot un seguit d’activitats que s’adapten i siguen útils a la societat».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =