25n
25N
25N

Gandia se suma al Dia Mundial contra la SIDA

Gandia se suma al Dia Mundial contra la SIDA
01/12/2020 -

Gandia s’ha sumat aquest matí als actes del Dia Mundial contra la SIDA. Per aquest motiu, hui s’ha penjat a l’Ajuntament el llaç roig que representa la lluita contra la malaltia. Un acte on han estat presents l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil; i portaveus dels grups municipals representats al consistori. Amb aquesta acció es pretén sensibilitzar i recordar que la lluita contra aquesta malaltia global causada per la infecció de VIH segueix sent imprescindible.

Prèviament, Liduvina Gil, ha comparegut en roda de premsa acompanyada de David Valiente i Sara Gil, del Consell dels Joves (CJG), per informar de les dades d’incidència de la Sida a la comarca i presentar la campanya informativa que des del Consell dels Joves s’ha posat en marxa.

Gil ha destacat que aquest any tot el focus s’ha centrat en la lluita contra la COVID-19. “Hem comprovat com les pandèmies poden afectar la nostra existència i la nostra forma de vida. La pandèmia ens ha recordat que la salut es relaciona directament amb aspectes tan diversos com els drets humans, la igualtat de gènere, la protecció social o el creixement econòmic de manera que aquest any s’ha decidit que el lema siga ‘Solidaritat Mundial, responsabilitat compartida’ perquè aquesta crisi sanitària està colpejant més als febles i vulnerables”.

Pel que fa a les xifres, l’edil ha informat que es calcula que a Espanya hi pot haver de 140.000 a 170.000 infectats pel VIH i que durant l’últim any s’han registrat 3.244 casos a tot el país.

Pel que fa a l’àrea de Salut de Gandia, fonts de Salut Pública han informat que actualment són 370 persones les que posseeixen el VIH i que en data de l’1 de novembre, durant aquest any s’han diagnosticat 10 casos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 9 =