25n
25N
25N

Gandia sancionarà a partir del 24 de juny el mal ús dels vehicles elèctrics

Las sanciones oscilarán entre los 100 y 200 € en función de la gravedad

Àngels Pérez, regidora de Seguridad y el Intendente Principal Jefe de la Policía Local de Gandia, Marc Cuesta

Gandia sancionarà a partir del 24 de juny el mal ús dels vehicles elèctrics
10/06/2019 -

· Els models de tipus A que no superen els 25 km / h podran circular per carril bici i calçades compartides. En voreres de més de tres metres d’amplada, els patinets hauran acoblar la seua velocitat a la dels vianants i en cap cas, circular amb dues persones damunt.

· En el cas dels models tipus B, no poden circular excepte els coneguts com Segways.

· La DGT ha emés una nova instrucció (nº19) que inclou la normativa Europea. En aquest cas, si s’utilitza una bicicleta elèctrica i aquesta supera els 1.000 W de potència i els 25 km / h, la normativa europea els equipara a un ciclomotor per la qual cosa hauran d’estar matriculats, assegurats i els usuaris hauran de portar casc.

Àngels Pérez, regidora de Seguretat i l’Intendent Principal Cap de la Policia Local de Gandia, Marc Cuesta, han comparegut aquest matí en roda de premsa per informar de les mesures que ha pres l’executiu municipal davant la proliferació dels patinets elèctrics i recordar les seues normes d’ús.

En primer lloc, Pérez ha recordat que el passat estiu ja es va detectar una proliferació d’aquest tipus de vehicles i que davant les situacions de risc que es produïen, es va signar un decret des d’alcaldia prohibint la seua utilització en determinades zones de la ciutat.
“Ara ens trobem que el seu ús s’està estenent i alguns dels conductors no respecten les normes d’ús ni circulació” va afirmar la regidora de Seguretat.

Per tal de solucionar aquesta problemàtica, s’han estat realitzant cursos formatius als agents de la Policia Local per explicar la normativa existent i consensuar la informació.
“La DGT encara no s’ha posicionat sobre aquest tema però nosaltres hem decidit avançar-nos i millorar la seguretat dels vianants. Ara mateix s’està realitzant una campanya informativa per part dels agents de la policia on s’informa els usuaris dels patinets elèctrics i empreses que els lloguen de les normes existents” va finalitzar Pérez.

Per la seua banda, Marc Cuesta va afirmar que “els patinets han vingut per quedar-se i com a administració hem de regular el seu ús per augmentar la seguretat de tots els usuaris de la via pública”.

D’aquesta manera, els models de tipus A que no superen els 25 km / h podran circular per carril bici, calçades compartides i voreres de més de tres metres d’amplada. En aquest cas, els patinets hauran de acoblar la seua velocitat a la dels vianants i en cap cas, circular amb dues persones sobre.
En el cas dels models tipus B, no poden circular excepte els coneguts com Segways.

Cuesta ha informat que la DGT ha emés una nova instrucció (núm. 19) que inclou la normativa Europea. En aquest cas, si s’utilitza una bicicleta elèctrica i se superen els 1.000W de potència i els 25 km / h, la normativa europea els equipara a un ciclomotor per la qual cosa hauran d’estar matriculats, assegurats i els usuaris hauran de portar casc. En aquest punt, Cuesta ha incidit que les persones que vullguen adquirir un vehicle d’aquest tipus han d’assegurar-se que estiga homologat pel segell europeu CE.

Sobre les fases que es desenvoluparan a partir de dilluns. Els agents del 10 al 16 d’informar els usuaris d’aquests vehicles; del 17 al 23 es continuarà informant però ja s’advertirà als conductors; a partir del 24 de juny, els usuaris que incomplisquen les normes seran sancionats.

Finalment, Cuesta ha informat que les sancions oscil·laran entre els 100 i 200 € en funció de la gravetat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + deu =

Informacion coronavirus
escalante
el puig