25n
Orgull
Orgull

Gandia rep una subvenció de 38.000 d'Educació per a la promoció del valencià

Aquesta dotació de la Conselleria d’Educació es converteix en la més alta que ha rebut Gandia al llarg de la seua història, la qual s’usarà per a l’execució de diferents programes transversals

Gandia rep una subvenció de 38.000 d'Educació per a la promoció del valencià
06/09/2019 -

El regidor Delegat de Promoció lingüística, Nahuel González, acompanyat de la tècnica responsable de l’Agència AVIVA Gandia, l’oficina municipal de promoció del valencià, Imma Canet, han anunciat aquest matí que la Conselleria d’Educació, mitjançant la Direcció general de Política lingüística i Gestió del multilingüisme, ha atorgat a Gandia 37.908 €, duplicant l’ajuda de l’any anterior i convertint-la en la major subvenció per a la promoció i normalització de l’ús de la nostra llengua de la seua història. Una línia d’ajudes, a la qual la nostra ciutat s’ha acollit des de 1993 de forma ininterrompuda.

La Conselleria d’Educació reconeix, d’aquesta manera, el treball que, de forma transversal, realitza l’Ajuntament de Gandia a través de diferents programes o línies d’acció, tant a nivell intern com extern.

Així, en primer lloc, per a les retolacions i senyalitzacions interiors d’edificis públics i cartells fixos informatius de durada temporal.

Per als cursos de formació i preparació de l’obtenció dels certificats de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià B1, C1 i C2, tant a la ciutadania en general des de la Universitat Popular de Gandia, com al funcionariat de l’Ajuntament.

Activitats culturals, com ara la Fira del Llibre; Teatre en valencià (Teatre Serrano, Art Dispers, Ligorio Ferrer…); Setmana Literària; Cinema en valencià (Cine Pot i cicle Cinema en valencià); Música en valencià (concert dels grups Sis Veus, Scorcia)…

Campanyes de sensibilització: Cartells i cartes als Reis Mags; Premi ús del valencià Mostra Teatre en valencià Ligorio Ferrer; Sessions orientatives proves JQCV; Manual d’estil i documentació administrativa; Fullets amb 10 recomanacions bàsiques de redacció; Llibretes d’Estima la llengua; campanya “Gandia en valencià. En estiu, coneix la nostra llengua”…

“Cal agrair l’esforç i la sensibilitat de la Conselleria d’Educació i el reconeixement a la nostra tasca. Des de la regidoria de Promoció del valencià continuarem treballant moltíssim perquè la política lingüística siga transversal a totes les àrees municipals i fomentar l’ús de la nostra llengua, perquè tinga l’estima i el lloc que es mereix a la ciutat”, ha assegurat González.

Oberta la matrícula de la JQCV – B2 i C2

La responsable de l’Agència AVIVA Gandia ha aprofitat la compareixença per tal de recordar que des del 2 de setembre passat i fins al pròxim diumenge, 8 de setembre, està obert el termini de matrícula corresponen al segon període de les proves de la JQCV, nivells B2 i C2.

La inscripció es realitza exclusivament per via telemàtica, a través de l’enllaç: http://www.jqcv.gva.es/va/matricula

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + deu =