25n
25N
25N

Gandia regula la circulació de patinets elèctrics

Gandia regula la circulació de patinets elèctrics
15/06/2018 -

Àngels Pérez, regidora delegada de Seguretat i l’Intendent Principal Cap de la Policia Local de Gandia, Marc Cuesta, han comparegut aquest matí en roda de premsa per informar sobre la regulació dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) que hi ha a hores d’ara, i en particular, pel que fa als patinets elèctrics que es veuen circulant per la ciutat.

Les noves tecnologies han afavorit l’aparició d’aquests aparells que són una solució de mobilitat urbana que afavoreix els desplaçaments i ajuden o assisteixen als vianants, però aquests aparells, en no ser considerats com a vehicles de motor, necessiten tenir una regulació específica i aquesta és la que tindrem regulada per aquest estiu” va explicar Àngels Pérez qui ha afegit que “respecte a la legislació vigent, la situació actual és que la Direcció General de Trànsit (DGT) ha publicat una Instrucció per referir-se a aquests vehicles de mobilitat personal (VMP) i és amb aquesta normativa amb la qual ens hem de guiar i adaptar les nostres ordenances a aquesta legislació“.

Per aquesta raó, s’ha realitzat una adaptació de l’Ordenança en procés de tràmit, per adaptar-la a la nova realitat de la ciutat. S’ha inclòs un capítol dedicat als vehicles de mobilitat personal que inclou els vehicles per a persones amb mobilitat reduïda, els VMP utilitzats per empreses d’oci i els VMP d’ús particular.

Donada la proliferació de diversos tipus de patinets elèctrics que circulen, especialment per la platja de Gandia i la problemàtica que generen pel que fa a la seguretat, cal regular la situació fins al moment de l’entrada en vigor de la nova ordenança” van explicar Pérez i Cuesta.

No podem permetre que una ciutat pionera en tants aspectes com Gandia, es quede a la rereguarda d’una problemàtica que altres ciutats com la nostra ja estan patint. Com a responsable del departament de Seguretat i Mobilitat que representa el Govern en aquesta matèria, he de posar aquelles eines que estan al nostre abast per garantir la seguretat i tranquil·litat dels ciutadans i de totes les persones que ens visiten. No han estat poques les queixes que hem tingut al respecte i aquest govern, un govern responsable, actua hui en conseqüència” explicà la regidora.

D’aquesta manera s’aplicarà l’ordenança de bicicletes, patins i monopatins que està vigor, així com les normes generals de trànsit. En concret en el seu article 14, que fa referència a l’ús de patins, monopatins i vehicles similars es fa referència als patinets elèctrics reflectits en la instrucció de la DGT.

D’acord amb aquesta ordenança aquests vehicles no poden circular per la calçada, perquè no són vehicles de motor.
Els vehicles podran circular per vies ciclistes, voreres sempre que aquestes tinguen més de 3 metres de secció i en zones de vianants, i s’ha d’acomodar en aquestes zones seua marxa a la del vianant per evitar causar-li molèsties.

Per la seua banda, Marc Cuesta ha explicat els criteris que es van a establir:
1.- Respecte a la catalogació tècnica i jurídica, s’especifica que aquests vehicles han de complir amb la legislació vigent en matèria de seguretat industrial (Llei 21/1992 de 16 de juliol d’Indústria).
2. Respecte a les seues característiques tècniques, no poden circular a més de 20?km / h, no han de portar timbre i no han de pesar més de 25 kg a més de no tenir una potència superior a 0,25 kW.

Costa ha explicat que el departament de Trànsit ha mantingut diverses reunions amb els propietaris de negocis que lloguen aquest tipus d’aparells per intentar minimitzar els perills que es provocaven. “Desgraciadament no hem obtingut la col·laboració esperada. Hem tingut constància d’algun atropellament i algun accident provocat per aquests vehicles pel que ens hem vist obligats a actuar, ja que alguns d’aquests vehicles que es lloguen superen per més de 15 la potència permesa i en alguns casos arriben als 30 quilòmetres hora” “Ara s’obri un període d’exposició de les noves normes i en uns dies començarem a aplicar la norma“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + dos =

torrent