Gandia rep 100.000 euros del Consell per a impulsar productes turístics vinculats als Borja

Francesc Colomer: "Gandia està un pas per davant en matèria de sostenibilitat, qualitat i a l'hora d'implantar programes que acaben copiant altres administracions"

Guardar

_AO_6532 copia
_AO_6532 copia

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, han signat el conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l'Ajuntament de Gandia per a potenciar i comercialitzar la 'Ruta dels Borja'. Mitjançant l'acord subscrit, la Generalitat, a través de Turisme Comunitat Valenciana, destinarà 100.000 euros perquè l'Ajuntament de Gandia continue impulsant la comercialització de productes turístics culturals basats en la família Borja i en la promoció de la ruta temàtica per tercer any consecutiu.

En concret, es pretén continuar promocionant una oferta cultural clara i estructurada de productes i serveis que materialitze la promoció de la 'Ruta dels Borja' amb resultats visibles de millora del destí amb la creació de productes Borja, la dinamització del sector turístic local i la satisfacció de les expectatives dels visitants.Després de la signatura del conveni, l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha explicat que Gandia, acompanyada de la marca dels Borja, es promociona davant una massa crítica molt més àmplia del que ho faria anant sola.Després de tres anys de pertinença a "Territori Borja", Morant ha volgut fer balanç destacant que les destinacions turístiques tenen dos objectius bàsics: desestacionalitzar l'oferta al llarg de l'any i augmentar la rendibilitat perquè el sector turístic incremente els seus beneficis.

"Amb aquests dos objectius marcant la nostra presa de decisions, arribem a un punt de trobada amb la Generalitat fonamentat en destacar la nostra singularitat basant-nos en la innovació i la intel·ligència turística", ha declarat l'alcaldessa, qui ha destacat un ampli ventall de projectes com són l'impuls de la mateixa marca 'Territori Borja' que ha vist com a resultat el premi de Turisme de la Generalitat concedit al Palau Ducal; el desenvolupament del programa SICTED; la posada en valor del Castell de Bairén i el Morabit amb els fons Feder; la xarxa Exquisit Mediterrani per a fomentar la gastronomia autòctona; la participació en el programa Alter Eco on Gandia va compartir experiències amb altres destinacions turístiques de referència situades per tota Europa; o la incorporació de Gandia a la xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana."La suma de tots aquests projectes ha fet que Gandia augmente considerablement la qualitat de la seua oferta i que es treballe amb més intel·ligència turística" i ha qualificat de molt important l'aprovació per part del Ministeri del Pla de Sostenibilitat Turística, amb tres milions d'euros, una aprovació que només han obtingut 25 municipis de tota Espanya i on només 8 eren destins situats en la costa.

Respecte a la rendibilitat, Morant també va fer referència durant la seua intervenció a l'informe HOSBEC publicat hui mateix i on Gandia obté bons resultats en comparació a altres destins, en el període del tercer trimestre d'enguany. La mateixa patronal hotelera afirma que 'la rendibilitat s'ha vist molt afectada en els destins analitzats sobre els quals disposem informació, però destaquem el municipi de Gandia (47,62€) amb el major RevPar de la Comunitat en els últims tres mesos, situant-se 12 punts per sobre de la mitjana de la Comunitat Valenciana i 14 punts per sobre de la mitjana nacional".El RevPAR és el més important mesurador utilitzat en la indústria hotelera per a valorar el rendiment financer d'un establiment o una cadena. És una abreviatura de l'anglés Revenue Per Available Room, ingrés per habitació disponible."En el pitjor panorama, HOSBEC destaca que Gandia ha aguantat en termes de rendibilitat hotelera molt per sobre d'altres destins analitzats". "El model turístic de la Comunitat i de Gandia no està en qüestió. Hem de seguir el camí de la qualitat i de la intel·ligència turística per a continuar sumant esforços al full de ruta que ens hem marcat per a aconseguir ser més competitius quan sortim de la crisi".

D'altra banda, Colomer ha explicat que "Gandia és un dels destins que parla el mateix idioma que parla en el Consell. Estem en unes hores complexes però és evident que Gandia comparteix la nostra creença que podem arribar lluny treballant en la qualitat i la intel·ligència". "Gandia està un pas per davant en matèria de sostenibilitat, qualitat i a l'hora d'implantar programes que acaben copiant altres administracions".El secretari Autonòmic ha aprofitat la seua intervenció per a agrair al sector que haja prioritzat el treball per la garantia sanitària i la responsabilitat "perquè tots ens puguem continuar cuidant de les amenaces que vivim. Els espais turístics reglats són espais de confiança i de credibilitat. El problema no són els llocs, són les males actituds i els comportaments insolidaris".Quant als convenis Borja signats amb Gandia, Colomer ha incidit en què aquest tipus d'acords pretenen ajudar al fet que un destí com Gandia puga demostrar que "són multe producte i que té molt per a oferir perquè cuida els seus tresors i els fa especials perquè la marca Gandia s'assente en l'imaginari col·lectiu com un referent cultural. Això només s'aconsegueix si se sap el camí que es vol seguir".

Finalment, Colomer ha informat que en els pròxims pressupostos, el Consell destinarà un milió d'euros per a desenvolupar el Pla de Sostenibilitat Turística de Gandia i que el conveni Borja comptarà també amb la seua corresponent partida per al pròxim exercici.

Destacats