25n
25N
25N

Gandia presenta en Fitur el quiosquet sostenible que serà una realitat a partir de 2025

La proposta denominada “PELLIS” destaca per presentar un espai flexible i multifuncional que recull la idea del govern municipal de què es tracte d’un quiosquet que es puga usar durant tot l’any

Gandia presenta en Fitur el quiosquet sostenible que serà una realitat a partir de 2025
20/05/2021 -

El regidor delegat de Turisme, Vicent Mascarell, acompanyat per la regidora delegada de Medi Ambient, Alícia Izquierdo, han comparegut hui en Fitur per a informar de quin ha sigut el projecte guanyador del concurs d’idees per a dissenyar els quiosquets que tindrà Gandia a la seua platja a partir de 2025.

Uns quiosquets que tindran una superfície de 150 metres quadrats i una terrassa d’altres 50 metres quadrats i hauran de ser sostenibles en la seua construcció i respectar l’entorn pròxim.

Vicent Mascarell va voler destacar que des de fa anys, “Gandia ha desenvolupat una estratègia turística lligada a la sostenibilitat i el medi ambient. Turisme i sostenibilitat ja són inseparables perquè hem de conservar els nostres recursos naturals per a poder oferir-los en el futur i un d’ells és la platja”.

Sobre els quiosquets, l’edil delegat de Turisme va afirmar que ja estan incorporats a la platja i que havien de sumar-se a la sostenibilitat. “És un procés que vam posar en marxa juntament amb el Col·legi d’Arquitectes i que persegueix que les construccions que s’instal·len en la dècada vinent siguen un referent”. Sobre les propostes presentades el regidor va destacar que han aportat “molt bones idees per a desenvolupar un gran projecte”.

Quant als projectes destacats i el guanyador, Alícia Izquierdo ha explicat que l’esment d’honor ha sigut per a la proposta “Parpalló”, que, malgrat no ser viable, recollia molt bones idees quant a la integració en l’entorn, materials utilitzats i eficiència energètica. “És un projecte pensat per a una platja dunar que no es podia aplicar a la platja Nord”.

El segon accèssit va ser per al disseny denominat “Contingències” donada la imatge unitària que donava a totes les parts que integren el quiosquet. “És un projecte compacte i molt horitzontal que va presentar una proposta econòmica molt competitiva”.

El primer accèssit va ser per al projecte “Albatros”. Un projecte elaborat per professionals i estudiants d’arquitectura que desenvolupava un sistema modular que era molt pràctic per a donar solucions a problemes d’orientació, per exemple.

Tal com va anunciar Izquierdo, la proposta denominada “Pellis” ha sigut la que va obtenir millor puntuació gràcies a presentar un espai flexible i multifuncional que recull la idea del govern municipal que es tracte d’un quiosquet que es puga usar durant tot l’any. Contempla materials lleugers i acabats que afavoreixen la integració amb l’entorn a més de presentar una zona verda amb dunes. A nivell tecnològic la proposta contempla panells fotovoltaics, un sistema de ventilació per vapotranspiració que també contemplava espais multifuncionals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − deu =