25n
Orgull
Orgull

Gandia presenta dues publicacions per a millorar la salut de la ciutadania en una important reunió científica

Gandia presenta dues publicacions per a millorar la salut de la ciutadania en una important reunió científica
06/09/2019 -

L’edil de Sanitat i Polítiques Saludables, Mediació i Convivència, Relacions Internacionals i Agermanaments, Gent Gran i Centres de Convivència, Liduvina Gil, ha presentat en el marc de la XXXVII Reunió Científica de la Societat Espanyola d’Epidemiologia (SEE), XIV Congrés de la Associaçao Portuguesa d’Epidemiologia (APE) i XVIII Congrés de la Societat Espanyola de salut Pública i Administració Sanitària (SESPAS) mitjançant dues publicacions, alguns dels projectes que l’Ajuntament de Gandia va posar en marxa durant la passada legislatura per tal de millorar la salut de la ciutadania en general.

La primera exposició sota el títol “El Procés participatiu del pla d’acció local de Gandia. Cap a la Co-Creació de Ciutats Saludables”, exposà el projecte que es va implementar en l’anterior legislatura juntament amb Salut Pública, Atenció Primària, la ciutadania de Gandia, i els regidors i tècnics de les diferents àrees de l’Ajuntament de Gandia a partir del qual s’han desenvolupat diverses accions com “al Col·le a Peu”, “Per la teua salut, Gandia, camina!”, “Entrenant Salut” i una altra de les accions posades en marxa que també s’ha presentat com és “Ciutat Inclusiva i Salut. Mapeig Urbà amb perspectiva feminista d’un barri de Gandia”, una altra de les accions que es va posar en marxa al barri de Corea amb la participació dels veïns, AMPES dels centres educatius del barri, ciutadania i tècnics de l’Ajuntament de Gandia, amb la finalitat de millorar el barri des d’una perspectiva inclusiva.

Al Congrés han assistit la tècnica Nagore Navarrete i l’edil Liduvina Gil. La reunió científica s’ha realitzat a la Ciutat d’Oviedo amb l’objectiu de conrear i fomentar l’estudi de l’epidemiologia, possibilitar els mitjans per aquest fi, dignificar el seu exercici professional i difondre la metodologia i els seus continguts, contribuint a la promoció de la salut.

El lema de la Reunió “De l’epidemiologia a la prevenció de precisió” ha posat èmfasi en la relació que existeix entre l’estudi de l’epidemiologia i el disseny d’estratègies de prevenció necessàries per a disminuir les prevalences d’exposició a la població, analitzant els avenços en epidemiologia ambiental, ocupacional i de riscos d’estils de vida.

Liduvina Gil s’ha mostrat satisfeta del treball realitzat a l’hora de contemplar la Salut des d’una “visió comunitària, i de la feina que s’ha fet en aquests quatre anys a partir que Gandia passarà a formar part de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables i de Xarxa Salut, i de l’Adhesió al IV Pla de Salut de la CV i a l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de la Salut”.

La publicació d’aquests treballs per part de la Societat Espanyola d’Epidemiologia, “ens omple de satisfacció i ens ajuda a donar continuïtat a la feina feta” va finalitzar la regidora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =